Cea mai mare realizare a lui Boza în acest an

Complexul Energetic Oltenia riscă să piardă bani importanți dacă guvernanții nu vor da o hotărâre prin care să pornească exproprierile pentru extinderea Carierei Pinoasa. Banii au fost alocați de Ministerul Energiei în urmă cu câteva luni, dar până acum nu au putut fi cheltuiți. În lipsa unui act normativ, compania riscă să rămână fără 8,5 milioane de lei.

Faptul că a reușit să depună documentația necesară pentru extinderea Carierei Pinoasa este catalogată de managerul Sorin Boza drept cea mai mare realizare a sa în acest an. “Cea mai mare realizare este că am reușit să depunem dosarul complet pentru Pinoasa. La Pinoasa, încă din aprilie, anul acesta, am obținut și banii necesari. Erau în bugetul Ministerului Energiei 8,5 milioane de lei. Am obținut banii în urma unor discuții destul de dure cu fostul ministru Anton. Nu am reușit să obținem aprobarea pentru Pinoasa până acum”, a transmis Sorin Boza.

Dacă Guvernul nu va emite un act normativ pentru a fi demarate exproprierile în zona Pinoasa, Complexul Energetic Oltenia riscă să piardă banii alocați pentru acest capitol. „Trei luni de zile, noi nu am avut un ministru care să promoveze acest act normativ. Și dacă îl aveam, se oprea la Mediu pentru că nici la Mediu nu era ministru. Noi am pierdut aceste luni aici. În paralel, acum s-a reluat procesul de avizare de când a venit domnul ministru Popescu. Sperăm în ultimul ceas într-o aprobare anul acesta pentru că putem să pierdem banii, cei 8,5 milioane de lei, pe care Ministerul Energiei i-a alocat pentru această expropriere”, a mai adăugat managerul CEO, la Accent TV.

Vizualizări: 2,858

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: