Ceartă ca la uşa cortului în Consiliul Local Târgu Jiu

Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Tg Jiu, de la sfârşitul săptămânii, s-a transformat într-un adevărat circ. Deşi principalul proiect de pe ordinea de zi viza banii pentru salariile profesorilor, consilierii n-au pierdut ocazia de a se bălăcări ca la uşa cortului. Asta în condiţiile în care târgujienii i-au trimis în Consiliul Local pentru a rezolva problemele comunităţii.

Consilierii municipali de la Târgu Jiu au dovedit încă o dată că nu cunosc legea şi nici măcar textul proiectelor supuse aprobării. Viceprimarul Aurel Popescu i-a apostrofat pe cei care au solicitat explicaţii vizavi de proiectele trecute pe ordinea de zi. „Fac apel la toţi colegii consilieri: Veniţi, fraţilor, la comisiile de specialitate, să nu transformăm şedinţele de Consiliul Local într-un teatru, să nu-i spun altcumva! Lipsiţi de la şedinţele de comisii, veniţi în şedinţele de plen şi faceţi ce faceţi aici”, s-a revoltat Aurel Popescu.

Nici secretarul primăriei nu a reuşit să calmeze spiritele. „De ce nu veniţi la şedinţe? Credeţi că se joacă cineva cu sumele astea de bani, învăţaţi procedura! Ne jucăm cu mii de miliarde”, a spus Grigore Jianu. Discuţiile dintre consilieri au continuat şi atunci când s-a aprobat un milion de lei pentru deszăpezire. Liberalii şi consilierii ALDE au întrebat de ce se alocă banii acum, în condiţiile în care facturile vor fi plătite anul viitor. „Ca să încheiem contractul de deszăpezire pe iarna 2016-2017 ne trebuiau aprobate tarifele, plata efectivă e afectată de bugetul pe 2017”, a explicat Narcisa Cârstea, directorul economic al primăriei.

Pesediştii i-au reproşat lui liberalului Mihai Paraschiv că nu a venit la şedinţa de comisii, acesta precizând că a avut o problemă personală. În discuţii a intervenit Eduard Lădaru, consilier ALDE, care intrat în conflict cu viceprimarul Adi Tudor. „Noi mai şi muncim pentru bani, nu stăm acasă să ne vină bani de la stat. Bă, tu n-ai muncit niciunde! Tu ai primit bani de peste tot”, i-a spus Lădaru lui Tudor. Adi Tudor i-a atras atenţia că nu este o şedinţă de partid. „Nu eşti la şedinţă la ALDE să-ţi permiţi să vorbeşti cu mine cu mă! Eu am vorbit cu domnul Lădaru şi aşa o să vorbesc în continuare. Dacă n-ai cei 7 ani de acasă, du-te din nou acasă”, a replicat Tudor. Lădaru i-a spus lui Tudor că el i s-a adresat primul cu „mă”. „Să-mi spui că n-am muncit în viaţa mea! Să-ţi fie ruşine, eu am avut angajaţi, am creat locuri de muncă! Nu ţi-e ruşine? Ai adus circul în consiliul ăsta, băi băiatule”, i-a spus Tudor lui Lădaru.

RUŞINATĂ

Pesedista Iulia Vână a cerut să fie marginalizat Edi Lădaru, motivând că ea se simte ruşinată din cauza acestui circ. „Asemenea atmosferă nu are precedent. Aşa ceva este impardonabil. Cred că acest gen de comportament, pe care-l are domnul consilier Lădaru, trebuie marginalizat de noi toţi, indiferent de culoarea politică. În asemenea manieră nu se poate desfăşura o şedinţă. Noi suntem nişte oameni care au fost trimişi aici de târgujieni ca să-i reprezentăm, iar la ora actuală aceste manifestări sunt o ruşine, iar eu mă simt ruşinată ca om”, a spus Vână.

Vizualizări: 851

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: