Dispută Ponta – Stănchescu pe Brâncuși în ziua votului

Fostul premier Victor Ponta a votat duminică dimineața, la ora 10, la o secție de votare din municipiu, unde a venit împreună cu primarul Florin Cârciumaru, și el candidat pentru un post de parlamentar al județului. Cârciumaru a ajuns la secția de votare de la Vădeni împreună cu soția sa, după câteva minute sosind și Ponta, după care toți trei au intrat în secția de votare pentru a-și exercita dreptul de vot. Prezența fostului premier a făcut ca secția să se umple de jurnaliști și camere de luat vederi, Ponta mărturisind că este pentru prima dată când are ocazia să îl voteze și el pe Cârciumaru pentru un post de parlamentar.

Deputatul a avut însă probleme cu introducerea buletinului de vot pentru Camera Deputaților în urnă, fanta prin care trebuia să intre hârtia fiind prea mică pentru buletinul pe care Ponta îl îndoise. Fostul premier a rezolvat însă repede problema, iar apoi a făcut declarații cu privire la votul din această zi. „Vreau să îi salut pe toți cei care vin la vot. Eu, cel puțin, am votat foarte hotărât, pentru români, pentru noi, mocirla, cum ne numesc ăștia, stăpânii noștri. Azi cred că avem o șansă extraordinară să începem să ne luăm țara înapoi de la stăpâni. Nu o să fie ușor, nu o să se întâmple doar într-o zi, dar am încredere în români și România”, a menționat fostul premier.

Declarațiile lui Ponta au fost urmate imediat de o abordare directă a fostului premier de către Laurian Stănchescu, poetul care candidează și el pentru un post de parlamentar de Gorj și care militează de mai mulți ani pentru repatrierea osemintelor lui Brâncuși de la Paris. El i-a reamintit lui Ponta că în 2012, tot la alegeri, i-a promis sprijin în rezolvarea problemei respective, lucru care nu s-a mai întâmplat, deși Guvernul a fost condus o bună perioadă de timp de deputatul de Târgu Jiu. Ponta a încercat să îi explice lui Stănchescu că Brâncuși are cetățenie franceză și că repatrierea sa la Hobița nu e un lucru ușor realizabil, disputa dintre cei doi prelungindu-se de la ieșirea din secția de votare până în stradă, unde Ponta s-a mai întreținut cu câțiva localnici care i-au urat succes în alegeri. El s-a urcat apoi într-un microbuz, urmând să plece spre București. Fostul premier a precizat că rezultatul votului îl va afla în cursul serii în studioul unei televiziuni centrale de știri. Colegii săi din PSD Gorj vor avea o întâlnire la ora 21.00 într-unul din birourile Consiliului Județean Gorj.

Vizualizări: 788

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: