Aşteptări mari de la 11 Decembrie. Ce spun liderii partidelor politice!

Duminică, 11 decembrie, România îşi votează Parlamentul. În Gorj, bătălia este disputată şi fiecare lider de partid îşi doreşte ca organizaţia lui să facă o figură frumoasă. PNL îşi doreşte să bată PSD, ALDE vrea să bată PNL, PMP vrea rezultat mai bun ca la alegerile locale, iar USR crede că va avea parte de o surpriză plăcută.

Dan Vîlceanu, liderul Partidului Naţional Liberal, filiala Gorj, vrea ca liberalii să facă viitorul guvern. Nu vrea să dea un scor în procente pentru că ar fi irelevant, spune el, dar ştie sigur că îşi doreşte doi deputaţi şi un senator pe Gorj. Mai spune că traget-ul lor este să bată PSD. „Chiar dacă iei 28%, chiar dacă iei 32%, tot doi deputaţi iei. Eu unul mi-aş dori să bat PSD, asta îmi doresc. Mie mi s-a părut o campanie intensă, deloc uşoară”, a spus Dan Vîlceanu, preşedintele PNL Gorj.
Dian Popescu, preşedintele ALDE Gorj, şi-a impus să treacă de zece procente şi să bată PNL la alegerile parlamentare. Spune că depind foarte mult de votul general, iar despre campanie spune că a fost una cu dedicaţie pentru cele două partide mari, PSD şi PNL. ”Eu mi-am impus să trecem de zece procente în Gorj şi sunt voturi de pe partea dreaptă a spectrului politic. A fost o campanie supusă unei legi greşite, o campanie care nu încurajează democraţia”, a mai spus Dian Popescu, preşedintele ALDE Gorj.
Undeva la 10% îşi doreşte să obţină la parlamentare şi Partidul Mişcarea Populară. Nicolae Daviţoiu, preşedintele filialei Gorj, vrea un rezultat mai bun ca la alegerile locale, unde au luat doar 7%. ”A fost o campanie anonimă şi asta s-a şi vrut, să nu se cunoască prea bine candidaţii, foarte multe restricţii”, a spus Nicolae Daviţoiu, preşedintele PMP Gorj.
Reprezentanţii Uniunii Salvaţi România, partidul lui Nicuşor Dan, spun că le este extrem de greu să facă o estimare pentru alegerile parlamentare, însă semnalele din teritoriu le sunt favorabile. Speră să aibă parte de o surpriză plăcută. ”Nu ni s-a impus niciun target şi este foarte greu să facem o estimare, dar din ce am observat ne aşteptăm la o surpriză, o surpriză plăcută. Este dificil, aproape imposibil să facem o estimare, dar noi am fost foarte bine primiţi şi asta ne face să credem că vom avea parte de o surpriză”, a spus Sergiu Dîrnu, lider USR Gorj.

Vizualizări: 1,082

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: