Cei 300 de gorjeni de la firmele sindicale, la lucru din octombrie

Formalitățile privind angajarea la Minprest a disponibilizaților de la societățile sindicatelor se vor face până la sfârșitul lunii septembrie, a declarat directorul adjunct Alin Văcaru. Practic, din octombrie ei ar putea reveni în câmpul muncii.

Văcaru spune că memorandumul prezentat autorităţilor centrale se referă la 350 de salariați, fiind susținut în declarații și de directorul Gabriel Giorgi. Dar, deputatul PSD Mihai Weber afirmă că, de fapt, memorandumul cuprinde doar 60 de angajări. „În memorandum se prevede ca în prima fază să se permită angajarea a circa 60 de persoane. Într-adevăr, peste 300 dintre disponibilizaţi trebuie reangajaţi întrucât au dat pământul la minerit, dar nu se vor putea face 300 de angajări deodată. Poate pe parcurs se va rezolva situaţia lor“, a declarat acesta acum câteva zile.

În plus, Minprest este sub monitorizarea FMI, iar acest lucru ar putea pune greutăţi în obţinerea avizelor necesare de la Ministerul Finanţelor. „Joi am fost cu domnul director general Laurenţiu Ciurel şi am depus acel memorandum, am demonstrat că există sursa bugetară la CEO pentru acei oameni“, a declarat Alin Văcaru. Acesta a mai spus că memorandumul are nevoie şi de avizul Ministerului de Finanţe, apoi de cel al Guvernului, dar dă asigurări că oamenii vor fi angajaţi până la sfârşitul lui septembrie.

Directorul general al Minprest, Gabriel Giorgi, a declarat că societatea are nevoie de angajaţi, deoarece are mai multe contracte de onorat şi nu are forţă de muncă. „Ne-am diversificat activitatea şi nu facem faţă la volumul de lucrări, avem nevoie de oameni. Unitatea se va ocupa în perioada următoare de împădurirea a 27 de hectare în zona Rovinariului, de defrişarea a 300 de metri cubi de masă lemnoasă în zona Jilţ. În plus vom avea şi activităţi de verificare a centralelor termice”, a explicat Gabriel Giorgi la Radio Infinit.

Vizualizări: 255

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: