Medalie de argint la şah

Ana Maria stăpâneşte piesele de şah, astfel că dinainte de a merge la şcoală nu mai avea niciun adversar în familie.  Participă la competiţii încă de la şapte ani şi tot de atunci este obişnuită să ocupe doar locuri fruntaşe.

Priceperea de a mânui piesele de şah a moştenit-o de la mama ei care a învăţat-o de la o vârstă foarte fragedă cum să câştige un meci. Atracţia pentru şah a fost atât de mare încât la şase ani părinţii au hotărât să o înscrie la Palatul Copiilor unde este elevă şi azi şi unde exersează alături de ceilalţi colegi. După numai un an, Ana Maria participă deja la primul ei meci de şah la Botoşani unde a concurat numai că participanţi de peste 12 ani şi unde a reuşit să ia menţiune.

„M-a atras pentru că este un joc al minţii, mama juca cel mai mult cu mine sau sora mea şi îmi place foarte mult pentru că trebuie să mă concentrez şi mai tot timpul câştig”, a declarat Ana Maria.

Tânăra provine de altfel dintr-o familie de artişti, nu de mult scriam şi despre sora ei, Cristina Prunariu, care este un mic geniu în materie de pictură şi care în curând va avea o expoziţie cu vânzare la Muzeul Judeţean. „Sunt mândră că avem amândouă câte un talent şi face ce ne place, mie nu-mi place să pictez dar sora mea mai joacă şah cu mine”, a precizat Ana Maria.

După victoria de la Botoşani, seria concursurilor a continuat astfel încât la 8 ani a câştigat locul II la Turneul Internaţional Callatis. „După concursul de la Botoşani am participat la Callatis unde am luat medalia de argint. De atunci m-am retras, nu am mai jucat şah decât cu prietenii sau familia”, a mărturisit Ana Maria.

Cu forţe proaspete

După patru ani, Ana Maria revine cu forţe proaspete să câştige toate meciurile de şah şi începutul este unul promiţător pentru că în ianuarie a luat locul I la etapa judeţeană de şah, loc care îi va deschide noi orizonturi şi o încurajează ca de această dată să nu mai renunţe la marea sa pasiune. „După ce am luat medalia de argint nu am mai participat la niciun concurs şi acum după patru ani am revenit direct pentru olimpiadă şi am luat locul I. De acum înainte nu mai am de gând să renunţ că aş vrea să îi învăţ şi pe alţii să joace şah”, a declarat Ana Maria Prunariu.

   

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: