Cel mai oribil furt din ultimii 28 de ani

Cel mai urât jaf posibil a avut loc în noaptea de marți spre miercuri, la MagiCAMP. Hoții au luat câteva laptopuri. Nici nu s-au uitat la banii aflați la vedere, pe un raft. Dimineață, când au venit la birou, voluntarii de la MagiCamp au găsit fereastra deschisă, un pahar cu apă răsturnat și câteva laptopuri, nu toate, lipsă. Din primele informații, hoții au purtat mănuși, pentru a nu lăsa amprente.

Ce este oribil în acest jaf? Pentru cine nu știe, MagiCamp este cel mai frumos proiect gândit vreodată pentru copiii bolnavi de cancer. Este un loc magic, cu oameni magici, care le oferă clipe plăcute copiilor chinuiți de boală și tratamente. Fondator al acestui loc, cu mulți ani în urmă, a fost Vlad Voiculescu, ajuns ministru al Sănătății în guvernarea Cioloș, tocmai datorită apropierii sale de pacienți. Vlad Voiculescu era atunci un sprijin pentru bolnavii de cancer din România, creând o rețea de voluntari prin care aceștia să poată primi medicamente din străinătate, atunci când în România nu le găseau. Desigur, faptele lui bune nu l-au scutit de linșajul mediatic de care au parte toți cei care încearcă să transforme în bine această țară.

Un alt om de bază în acest proiect este Melania Medeleanu, care și-a întrerupt o vreme cariera în televiziune, considerând că este mult mai important să se implice la MagiCamp. Jurnalista a explicat de ce este o crimă ce s-a întâmplat. Pentru că în acele calculatoare sunt bazele de date cu copii, cu sponsorii, mii de numere de telefon, fotografii, filme de la acțiuni etc.

„Mare parte din toate astea s-au evaporat în această noapte. La 22:30 încuiam ușa biroului. La prima oră, un pahar cu apă vărsat pe o masă, birourile goale și un geam deschis. Si gata. Munca noastră de atâta amar de vreme s-a topit. Pozele copiilor noștri curcubeu sunt pe pereți: nu vrem să-i uităm niciodată. Oare hoții ăștia sau ce-or fi ei, or fi aruncat vreo privire pe pereți înainte de a ne înșfăca munca? Şi da, îți vine să urli. Şi da, îți vine să pleci. Să te duci şi să nu mai arunci nicio privire înapoi”, a scris Melania Medeleanu pe facebook. 

Oamenii de la MagiCamp fac un apel către oricine ar putea cumpăra acele laptopuri de pe site-urile de anunțuri să le ducă înapoi.

Vizualizări: 5,478

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: