Cel mai titrat antrenor al Gorjului se pensionează în februarie

Antrenorul clubului sportiv Pandurii Târgu Jiu, Ion Bură, a anunţat că se va pensiona la începutul anului viitor, chiar de ziua sa de naştere. Totuşi, dacă legea îi va permite până atunci să alegă între pensie şi a rămâne să activeze la clubul  fanion al Gorjului, antrenorul emerit a precizat că vrea să rămână în activitate.

Antrenorul clubului Pandurii Târgu Jiu prin mâna căruia au trecut sute de campioni naţionali din Gorj sau de la loturile naţionale pe care le-a coordonat în cadrul Federaţiei Române de Atletism trebuie să se pensioneze anul viitor.

Ion Bură a declarat la Radio Infinit că ar mai avea teoretic doar două luni de activitate la club, pentru că trebuie să iasă la pensie. ”Eu mai am două luni de zile de activitate, pentru că pe data de 19 februarie, atunci când e şi ziua mea de naştere, mă pensionez şi, probabil, de atunci voi face altceva. După noile legi de acum nu cred că voi mai putea lucra la club, dar voi găsi eu ce să fac. Am deja un nou proiect şi am început acum activitatea acolo, pregătesc gratis tineri care vor să acceadă către liceele militare sau academii de sport şi am început deja pregătirea cu aceşti tineri”, a explicat antrenorul cu zeci de ani de activitate la CS Pandurii şi zeci de generaţii de sportivi pregătiţi pentru atletism.

Bură a menționat că va continua să pregătească generaţia actuală de sportivi: „Sportivii pe care îi am în pregătire, şi care vor să se pregătească cu mine, vom continua împreună, pentru că ar fi păcat să nu duc la bun sfârşit o muncă începută. Vom vedea ce voi face, timpul le rezolvă pe toate!”

Dacă legea ar permite sau dacă se vor schimba reglemantările în domeniu, Ion Bură spune că ar alege să continue să antreneze sportivi din Târgu Jiu şi ar renunţa la pensie: „Legea e clară, nu pot să fiu şi pensionar şi angajat, şi nu pot nici să continui activitatea. Deocamdată nu e nici o lege care să prevadă acest lucru, nu ştiu cum se poate face. Deocamdată, pentru că până atunci poate se va lămuri şi această situaţie. Eu, dacă aş fi pus în situaţia să aleg, aş renunţa la pensie şi să rămân salariat. Asta e clar, şi sunt de acord să nu se acorde şi pensie şi salariu. Dar, din ceea ce ştiu eu, în toată lumea sunt oameni care lucrează pe la 70 – 80 de ani, şi unii chiar candidează la preşedinţie, chiar într-una dintre cele mai mari state din lume SUA. În multe alte domenii oamenii sunt apreciaţi şi la o vârstă înaintată. În Japonia, de exemplu, oamenii la 65 de ani nici nu se gândesc la pensie pentru că acolo pe la 80 de ani ei încep să colinde lumea”.

Având în vedere rezultatele pe care le-a obţinut de-a lungul timpului la CS Pandurii, cu sportivii pe care i-a pregătit, retragerea din activitate a antrenorului Bură ar fi o mare pierdere, chiar dacă la club se mai află alţi doi antrenori, ambii foşti mari sportivi pregătiţi chiar de antrenorul Ion Bură, Viorica Dima Ghican şi Ionuţ Bură.

Vizualizări: 501

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: