Un fost jucător de la Pandurii ar putea fi primul străin la naţională

Un fost jucător al pandurilor, adus de echipa din Târgu Jiu în România în 2015, este primul străin care a dezvăluit că e dorit în naționala României. Este vorba de mijlocaşul Filip Mrzljak, care joacă acum la FC Dinamo şi care a declarat pentru presa croată că ar accepta o eventuală convocare la echipa națională a României.

Jucătorul croat a venit liber de contract în această vară la FC Dinamo, de la Astra Giurgiu, unde a ajuns în 2016  de la Pandurii Târgu Jiu. Formaţia gorjeană l-a transferat pe fostul internaţional de  tineret din Croaţia, în 2015, acesta evoluând pentru Pandurii până la finalul anului 2016, când clubul a intrat în insolvenţă şi majoritatea fotbaliştilor au reziliat contractele.

Jucătorul croat de la Dinamo a declarat în presa croată că a primit semnale că ar fi dorit în echipa națională a României. ”Am fost întrebat dacă mi-ar plăcea să-mi iau cetățenia română. La ora asta, există doi atacanți străini despre care se spune că ar putea fi convocați la echipa națională a României. Dar românii sunt naționaliști. Până la urmă, renunță la străini. Merg pe mâna localnicilor, naturalizează jucători doar dacă aceștia aduc plus valoare”, a spus Filip Mrzljak pentru sportske.jutarnji.hr.  În trecut, s-a zvonit că Harlem Gnohere, Mario Camora sau Bilel Omrani ar putea juca pentru "tricolori", dar nimic nu s-a concretizat. Mai mult, niciun jucător străin nu a recunoscut până acum că a fost abordat de reprezentanții echipei naționale a României.

Croatul salută regula U21 impusă de FRF şi a evidențiat parcursul excelent avut de naționala de tineret a României la Euro U21: ”Regula aceasta i-a ajutat pe puşti să ajungă în semifinalele Europeanului U21, din Italia. Din păcate, lucrurile sunt mai rele la echipa de seniori”.

Fotbalistul croat a mai spus că n-ar refuza o eventuală convocare din partea selecționerului României. ”Cred că aș accepta. În România mi-au oferit o șansă, în Croația nu am reușit să mă impun. Dacă aș fi convocat și aș evolua contra Croației, aș da totul ca să câștig”, a mai spus fotbalistul dinamovist, care a adăugat că se simte foarte bine în România şi vorbeşte perfect româna.

Mijlocașul defensiv croat se află de cinci ani în România, timp în care a jucat pentru Pandurii, Astra și Dinamo.

Vizualizări: 1,142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: