Celula depozitului ecologic, aproape plină. Ce urmează!

Celula de depozitare a depozitului ecologic din Târgu Jiu, acolo unde sunt depuse toate deşeurile colectate din judeţ şi municipiu, este aproape plină. Societatea Polaris, care gestionează depozitul, s-a pregătit din timp şi a demarat o investiţie pentru realizarea unei noi celule, mult mai mare decât cea existentă. Investiţia se ridică la 1.5 milioane euro, bani obţinuţi în cea mai mare parte în baza unui împrumut bancar.

 Depozitul ecologic de la Târgu Jiu va fi extins cu încă o celulă deoarece actuala este aproape plină, spune conducerea Polaris. Altfel, sistemul de salubrizare s-ar bloca, așa cum se întâmplă la Hunedoara, care duce deșeurile la Craiova. "Avem o investiţie în curs la depozitul ecologic, care se ridică la aproximativ 1.5 milioane de euro, bani care sunt obţinuţi de la o bancă din România. Am pus şi noi cotă parte din această investiție. Sperăm să fie gata la sfârşitul lunii martie, iar de la 1 aprilie să devină funcțională, adică prima mașină de salubrizare din judeţ sau din Târgu Jiu care va intra în depozitul ecologic, să deverseze deşeurile în această nouă celulă", a explicat Luis Popa, director al societăţii Polaris.

Societatea va plăti băncii respective rate lunare, timp de 5 ani. În noua celulă vor putea fi depozitate 1 milion de tone de deşeuri menajere. Cea actuală are o capacitate de 600-700 de tone. "În celula veche mai putem depune o lună-două, dar nu vrem să fim luați prin surprindere şi să ne trezim că stăm cu mașinile de salubrizare la poartă", a mai spus directorul Polaris. Operatorul de colectare a deșeurilor a comunicat că această investiție nouă nu se va reflecta în tariful practicat populației pentru ridicarea gunoiului.

O dată ajunse în depozitul ecologic, deșeurile menajere sunt sortate iar ce nu poate fi recuperat ajunge în astfel de celule.   

Vizualizări: 574

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: