Deficit de personal la primăria Mătăsari. Concursuri!

 Primăria din comuna Mătăsari se confruntă cu un deficit în ceea ce privește personalul. Mai multe posturi s-au vacantat după ce persoanele care ocupau respectivele funcții s-au pensionat, iar personal care să le înlocuiască nu există în unitate. Autoritățile locale organizează în această perioadă mai multe concursuri și speră să mai reducă din deficitul de personal.

 Unul dintre compartimentele primăriei Mătăsari unde este nevoie acută de personal este cel de Taxe și Impozite. Administraţia locală a scos la concurs două posturi în cadrul acestui compartiment. Este vorba de un post de inspector debutant pentru care concursul a început în data de 21 februarie și se va încheia în data de 24 februarie, dar și de un post de referent grad profesional debutant unde selecția va avea loc în zilele de 7 și 10 martie.

Un alt post de referent debutant a fost la concurs pentru Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) din cadrul primăriei. Concursul pentru acest post va debuta în data de 21 martie cu proba scrisă, urmând ca în data de 24 martie candidații să susțină și interviul. Ar mai fi nevoie de inginer agronom în cadrul primăriei care să aplice legile fondului funciar. Postul a fost scos la concurs însă nu și-a depus nimeni candidatura. Această funcție a fost ocupată în trecut de fostul viceprimar, care s-a pensionat. Autoritățile locale cred că postul nu a fost tentant datorită condițiilor de participare impuse. Se cerea o vechime de minimum 5 ani în acest domeniu. Autoritățile locale se gândesc să scoată din nou postul la concurs dar și să pună condiții mai puțin restrictive.

Postul de inspector debutant pentru Taxe și Impozite a fost cel mai căutat. Mai bine de 10 persoane s-au înscris la concurs. Autoritățile locale din Mătăsari speră să se ocupe toate aceste posturi vacante astfel încât să se mai reducă din deficitul de personal. "Completăm organigrama pentru a funcționa aparatul propriu al primarului. Posturile au rămas vacante în urma pensionării personalului încadrat în organigrama primăriei Mătăsari. Cred că oamenii nu vin din cauza salariilor mici de la primărie. Poate după majorarea salariului minim pe economie vor fi mai mulți candidați pentru posturile pe care le-am scos la concurs", a declarat Gheorghe Gașpăr, primarul comunei Mătăsari.

Vizualizări: 1,834

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: