Centrala sanatoriului din Runcu, reabilitată. Coșurile de fum, un pericol

Coșurile de fum de la centrală sunt un real pericol și au nevoie urgent de reabilitare. Este situația de la Spitalul de Pneumoftiziologie "Tudor Vladimirescu” de la Dobrița, comuna Runcu. Acestea au fost analizate și s-a constatat că au un grad foarte mare de uzură și există oricând riscul să cadă cărămizile. Centrala produce apă caldă pentru toată unitatea medicală. Consiliul Județean Gorj va aloca bani pentru reabilitarea coșurilor de fum.

Peste 400 de mii de lei va aloca, în această săptămână, Consiliul Județean pentru reabilitarea coșurilor de fum și a stației de dedurizare a centralei termice de la Spitalul de Pneumoftiziologie "Tudor Vladimirescu”, din Runcu.

Centrala a fost verificată, iar coșurile de fum aferente cazanelor nu mai prezintă garanții. S-a constatat că acestea prezintă grad mare de uzură, având în vedere faptul că, de la darea în folosință și până în prezent, nu s-au efectuat intervenții de consolidare și reabilitare a acestora. În plus, din cauza infiltrațiilor, s-au degradat pereții și este oricând risc de desprindere a cărămizilor exterioare.

Lucrările ar trebui să fie gata în patru luni. „În prezent, producerea şi furnizarea agentului termic și a apei calde menajere necesare funcționării Spitalului de Pneumoftiziologie "Tudor Vladimirescu” se asigură prin centrala termică, clădirea în care sunt montate utilajele/echipamentele având suprafața construită de 410,00 mp”, se arată în proiectul de hotărâre.

Galerie foto


Vizualizări: 501

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: