Centru de bătrâni în sediul Petrom din Turburea

Primarul Ion Bârcă vrea să înființeze un centru de bătrâni în Turburea. Acest lucru va fi însă posibil doar dacă va cădea la învoială cu conducerea Petrom pentru a achiziționa clădirea în care a funcționat sediul companiei timp de mai mulți ani. Acesta s-a gândit de mai mult timp la această investiție, iar în această săptămână va pune hotărârea pe ordinea de zi, pentru a vedea dacă și consilierii locali sunt de acord cu această inițiativă. Prețul la care ajunge clădirea se ridică la cinci miliarde, iar achiziționarea sa va fi posibilă în rate.

Consilierii locali din comuna gorjeană Turburea vor decide în această săptămână dacă primăria va cumpăra clădirea Petrom din localitate. Ion Bârcă spune că aceasta se află doar la 200 de metri de sediul primăriei și că este părăsită de vreo opt ani. Oferta acestuia pentru achiziționarea sediului ultramodern cu două nivele este de cinci miliarde lei.

Bârcă dorește să înființeze un centru de bătrâni în acest sediu. ”Nu mai stă nimeni acolo de opt ani. Este un sediu ultramodern și eu aveam promisiuni de la o fundație olandeză pentru a face aici un centru de bătrâni. Am pus pe ordinea de zi și o să discut cu consilierii locali în ziua de joi a acestei săptămâni să vedem dacă sunt de acord cu această situație. Am suporta suma de cinci miliarde pentru clădire și ne-am permite să dăm banii în rate. Poate am face un împrumut la bancă și am achita anual rate de 500 sau 600 milioane lei”, explică primarul Bârcă.

Dacă nu va reuși să înființeze un cămin de bătrâni în acea locație, Bârcă va muta aparatul primăriei și poliția în clădirea Petrom. ”Dacă nu ne vom muta noi cu totul acolo, iar în clădirea primăriei vom realiza o grădiniță cu program prelungit. Însă cu centrul de bătrâni s-ar putea și mai multe locuri de muncă, 15-16. Nu am o asigurare de 100% că ne vor vinde clădirea, dar până joi poate ajungem la o înțelegere”, consideră Bârcă. Acesta mizează pe faptul că tot timpul s-a înțeles bine cu directorul acestei companii. ”Acum mai sunt doar câteva sonde, nu mai e cum era înainte”, menționează primarul din Turburea.

Clădirile Petrom, la mare căutare

O astfel de mișcare a fost făcută și de Primăria municipiului Târgu Jiu, care intenționează să cumpere clădirile OMV Petrom din cartierul Iezureni. La începutul acestui an compania a stopat acțiunile de desființare a clădirilor pentru a primi oferta din partea municipalității. Valoarea de inventar a clădirii principale se ridica la 6,5 miliarde lei vechi. Primăria intenționa   să mute în clădirile OMV Petrom poliţia locală, dar şi să folosească platforma betonată ca parcare pentru TIR-urile care tranzitează zona.

LIPSĂ

Chiar dacă tânjește după cumpărarea acestei clădiri, primarul Ion Bârcă nu stă prea bine cu banii. Acesta spune că a cheltuit din bugetul local 600 milioane pentru întregirea salariilor profesorilor, pentru însoțitorii persoanelor cu handicap și pentru persoanele de la 416. ”Sperăm să primim banii la rectificare. Ni s-au cerut sumele necesare de finanțe. Doar pentru aceste trei categorii am avea nevoie de 2.5 miliarde lei vechi”, menționează Bârcă.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: