Centru de vaccinare pe stadionul din Târgu Jiu

Pregătirile pentru amenajarea centrelor de vaccinare vor intra în linie dreaptă și la Târgu Jiu. Aici vor fi deschise trei centre. Unul va fi amenajat în incinta stadionului din municipiu, unde, de altfel, de câteva luni, medicii, asistentele și inspectorii de sănătate publică s-au mutat și fac anchete epidemiologice.

Primăria Târgu Jiu a pus la dispoziția celor de la DSP mai multe spații care oricum stăteau goale încă de la inaugurare. Acolo, se realizează acum anchetele epidemiologice din județul Gorj. “Direcția de Sănătate Publică și-a amenajat, pe de o parte, acel grup operativ, cu medici și asistente care realizează anchetele la nivelul județului Gorj și au spații amenajate ca să nu apară niciun fel de problemă”, au transmis oficialii municipalității.

În partea din față a stadionului, în curând, va fi deschis un centru de vaccinare, cu două cabinete, unde se vor putea vaccina târgujienii anti-Covid. „Partea din fața stadionului, din acele spații, va fi alocată pentru acele centre de vaccinare. Sunt două centre în spațiul de la stadion pentru cetățenii din municipiul Târgu Jiu. Le-am pus la dispoziția DSP, dar dacă vom stabili că aceste spații vor avea o altă destinație, prin hotărâre de Consiliu Local, și aceste spații le vom putea scoate la licitație, vom încerca să găsim pentru DSP și pentru aceste centre alte spații”, a mai transmis Primăria Târgu Jiu.

Stadionul a costat 25 de milioane de euro și a fost inaugurat în toamna anului trecut. Activitatea a fost mai mult în jurul activităților destinate luptei împotriva răspândirii noului coronavirus și foarte puține au fost activitățile sportive care au avut loc în cadrul complexului sportiv de la inaugurare.

Și hotelul modern, cu 40 de camere, a fost transformat, la începutul pandemiei, în centru de carantină și a găzduit sute de persoane care s-au întors din zonele roșii din Europa și au stat aici în carantină.

De asemenea, în Târgu Jiu, autoritățile sanitare mai au în vedere încă un centru de vaccinare în sala de sport a Școlii Generale nr. 12.

Nu este însă singurul centru de vaccinare amenajat într-un alt spațiu decât un spital ori dispensar. Și în alte localități din Gorj, vor fi deschise centre de vaccinare în săli de sport ori cămine culturale. Acestea vor fi în Bălești, Bumbești-Jiu, Bîlteni, Stoina sau Novaci. În total, în jur de 20 de centre de vaccinare vor fi în județul Gorj.

Vizualizări: 1,017

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: