Saloane goale în spitalul din Târgu Jiu. Secții cu mai puțin de o internare pe zi!

Pandemia i-a ținut departe pe gorjeni de Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu. Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Gorj a decontat anul acesta aproape la jumătate servicii medicale în comparație cu 2019. Și conducerea unității spitalicești susține că numărul celor care s-au tratat aici a fost mai mic, mai ales în unele secții.

Fie că s-au speriat de noul virus sau că accesul în spital le-a fost îngreunat sau restricționat în anumite momente, este cert faptul că gorjenii au ocolit cât au putut spitalele din județul Gorj. Nu doar statisticile arată acest lucru, dar o recunosc și mai-marii din sănătate.

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Gorj a decontat în perioada ianuarie - septembrie 2020 aproape la jumătate din serviciile plătite anul trecut Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu.

Internările la această unitate spitalicească au scăzut considerabil dacă luăm în calcul că, până în luna martie, când în România a fost declarată starea de urgență, spitalul a funcționat normal. ”Dacă anul trecut, în perioada ianuarie - septembrie, la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu au fost decontate 36.744 de internări, anul acesta s-au înregistrat numai 23.433. Anul trecut, s-au tratat la această unitate spitalicească 24.102 pacienți cu boli acute, 1.550 de bolnavi cronici și am decontat 11.920 de spitalizări de o zi, în 2020 au fost internați 17.044 de pacienți cu boli acute, 637 de cronici, iar internările de o zi au scăzut la jumătate, mai exact au fost 5.752. Vreau să precizez că în primele trei luni din anul acesta cifrele sunt cam aceleași ca în 2019. De precizat este faptul că în statistică apar și bolnavii Covid 19”, a declarat Daniel Șurlea, președintele CJAS Gorj.

Și conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu recunoaște că numărul internărilor a scăzut cam cu 40% față de anul trecut. Sunt și secții care anul acesta au fost mai mult goale. ”Am sesizat o scădere clară a umărului de internări, dar cam toate spitalele se confruntă cu această situație. Vreau să vă spun că anul acesta procentul internărilor este de aproximativ 60% din numărul pacienților din 2019. Avem secții cu foarte puțini pacienți. La dermatologie, de exemplu, au fost 240 de internări, la endocrinologie, 282, la ORL 517, iar la oftalmologie 620. Restul secțiilor s-au menținut cât de cât la un anumit nivel”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu, Dumitru Vienescu.

Potrivit conducerii SJU Gorj, din martie și până în prezent SJU Târgu-Jiu a tratat aproximativ 1.000 de pacienți diagnosticați cu noul virus.

Vizualizări: 10,257

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: