Huică: Elevii vor să revină la școală

Școala online a început să devină din ce în ce mai obositoare pentru elevi, iar dorința acestora de a se întoarce fizic în sălile de curs este din ce în ce mai mare. Toți simt de nevoia de a comunica și de a interacționa cu profesorii. Constantin Huică, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj, spune că ar trebui ca școala să înceapă cât mai repede.

”Toți elevii sunt nemulțumiți de acest sistem online, mai ales cei care își doresc și vor să învețe. Elevii vor să se întoarcă la școală. Trebuie reluate cursurile, dar totuși nu trebuia închisă. Consider că toți elevii și profesorii puteau a fi testați. Nu cred că se dorește acest lucru. Este un sistem de învățământ cârpit”, a spus Huică.

Elevii sunt acasă de aproximativ 2 luni, învățând în sistem online. Probleme au fost și aici, mai ales că sunt elevi care nu beneficiază de tabletele mult promise de guvernanți.

Elevii se vor putea întoarce în sălile de clasă după vacanța de iarnă, dacă situația epidemiologică la nivel național se va îmbunătăți. Anunțul a fost făcut de subsecretarul de stat din cadrul Ministerului Educației, Jean Badea. „Ne dorim ca, începând cu data de 11 ianuarie, să reluăm, pe cât posibil, sau într-o pondere cât mai mare cursurile față în față, însă așa, după cum știm, aceasta depinde în mare parte de situația epidemiologică la nivel național. Am făcut apel în această perioadă la părinti, la elevi, la cadre didactice, mai ales în contextul în care se apropie și vacanta, iar tentația de a ne întâlni cu cei dragi este mare, să fim precauți, tocmai pentru a contribui și noi, ca sistem de educație, la lupta pe care medicii o duc în sistemul de sănătate și să putem să revenim în școală, în bănci, așa cum ne dorim”, a spus Jean Badea, subsecretar de stat în Ministerul Educației. 

Vizualizări: 1,902

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: