Centrul de permanență din comuna Bâlteni, dotat cu ambulanță

Centrul de permanență și primăria din comuna Bâlteni vor beneficia în perioada următoare de o ambulanță, pentru ca medicii care fac gărzi în comună să se poate deplasa la cazuri. Centrul din Bâlteni funcționează de aproximativ un an, iar autoritățile locale au făcut toate eforturile pentru a aduce în comună o salvare de la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj. Toate aprobările au fost luate, iar acum se încearcă găsirea unei persoane care poate conduce această salvare.

Autoritățile locale din comuna Bâlteni se zbat de câteva luni bune să obțină aprobările necesare pentru a prelua în localitate o ambulanță de la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj. În cele din urmă acest lucru a fost posibil, iar în perioada următoare va ajunge la Bâlteni o salvare care va funcționa pe lângă cabinetele medicilor din comună care fac gărzi și asigură permanența.

Edilul din localitate se gândește acum cine va conduce această salvare atunci când medicii trebuie să meargă la câte un caz în comună. „Am primit o ambulanță pentru centrul de permanență din comună. La noi medicii fac gardă fiecare la el la cabinet. Trebuie să vedem cine va conduce această salvare. Sper să o poată conduce șoferul de la primărie. Ambulanța va sta în curte la primărie și când va fi nevoie, medicii îi solicită și se deplasează unde este nevoie în comună. Sper să nu fie probleme și să putem angaja sau să folosim șoferul de la primărie”, a declarat Gheorghe Păsărin.

Ambulanța asigură liniştea localnicilor

Vestea că vor avea o ambulanță în comună 24 de ore din 24 nu poate decât să-i liniștească pe cetățeni. „Este foarte bine dacă domnul primar aduce o salvare aici, la noi în comună. Dacă are cineva o problemă vine repede salvarea și rezolvă problema. Nu mai așteptăm să vină de la Târgu-Jiu sau de la Rovinari, fac o grămadă de timp sau spun că nu au salvare în stație. Așa e mai bine, că vin medicii de la noi din comună să ne consulte și știu exact ce boli avem și știu ce să ne facă”, a spus o localnică.

Vizualizări: 199

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: