Cartea viitorului, o atracţie pentru copii

Peste 100 de elevi din judeţul Gorj, atât din mediul urban cât şi rural, s-au înscris în proiectul „E-lectura pentru mine?”, pentru a citi cărţi de pe 3 suporturi diferite: pe suport tradiţional, on-line de pe internet şi e-book-uri folosind e-readerele la bibliotecă. 

Proiectul, finanţat în cadrul programului Biblionet, se derulează la Biblioteca Judeţeană “Christian Tell” Gorj – Filiala pentru Copii Târgu-Jiu şi la alte 4 biblioteci publice din judeţ: Bărbăteşti, Turburea, Ţânţăreni şi Ţicleni. În prima fază, copiii au citit la alegere câte o carte în cele trei formate propuse de bibliotecă: carte tradiţională, carte de pe internet şi un e-book.

După lecturarea unui e-book de pe e-reader copiii au fost încântaţi de această modalitate nouă de a citi, considerând-o cartea viitorului.  Etapa a doua a proiectului a constat în exprimarea de către fiecare copil participant a propriilor impresii, despre ceea ce au lecturat în trei moduri diferite: prin povestire scrisă, prin desen şi prin povestire digitală. „Plăcerea pentru lectură se învaţă încă din copilărie. Lectura dezvoltă vocabularul şi îl ajută pe copil să se exprime mai uşor şi mai frumos. Copiii care au participat la proiect şi-au îmbunătăţit şi abilităţile legate de utilizarea noilor tehnologii: accesarea pe Internet a unei informaţii, utilizarea e-readerelor şi a programului Movie Maker, când au învăţat să realizeze o poveste digitală”, a declarat Fabiola Neacşu, coordonator proiect.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: