Ştrandul din Turceni, scos din nou la licitaţie

Autorităţile locale din Turceni se află la cea de-a doua tentativă de a concesiona ştrandul cel nou. Astăzi are loc licitaţia la care s-au înscris trei ofertanţi. Primarul Gâlceavă spune că de această dată nu ar mai trebui să existe niciun motiv pentru care să nu poată susţine licitaţia. Mai mult, dacă lucrurile vor decurge conform graficului, ştrandul ar putea fi dat în funcţiune chiar începând din luna august.

Licitaţia se va desfăşura astăzi la sediul primăriei, acolo unde comisia alcătuită din reprezentanţi ai DGFP Gorj şi ai primăriei Turceni vor stabili cui îi concesionează ştrandul pentru o perioadă de 49 ani. Cei trei care şi-au depus ofertele pentru preluarea spaţiului de agrement sunt din Turceni, Motru şi Târgu Jiu. Conform spuselor autorităţilor locale, ştrandul a fost recepţionat în urmă cu două săptămâni, iar racordurile la energia electrică au fost făcute, acesta fiind unul dintre motivele pentru care nu a putut fi concesionat la prima tentativă de acest gen, de la începutul lunii. „Miercuri scoatem la licitaţie ştrandul, este finalizată lucrarea, este racordat, e introdus în domeniul public, s-a dat anunţul, după părerea mea este conform legii şi nu văd un motiv să nu se concesioneze miercuri. Am făcut un calcul, dacă reuşim să-l concesionăm de această dată şi dacă cei care şi-au depus oferte se încadrează în ce avem noi ca şi cerinţe, asta ar însemna ca în câteva zile, cel târziu 10 august, s-ar putea face baie în ştrand. Eu sper să fie un câştigător şi în contextul acesta eu o să insist să-şi facă repede autorizările şi eu zic că dacă se mobilizează în maxim 10 zile să fie gata, să dea drumul la ştrand”, a declarat Dumitru Gâlceavă, primarul din Turceni.

Ce pretenţii are primăria

Construirea spaţiului de agrement a costat peste 23 de miliarde de lei vechi, bani de la bugetul local. Autorităţile locale din Turceni vor să obţină 1,3 miliarde lei vechi anual din concesiunea ştrandului. Cel care va prelua spaţiul trebui însă să mai investească cel puţin câteva sute de milioane lei vechi. „Există locul unde să facă baie, este apă curată în cele două bazine, sunt umplute, există şezlongurile, la bar se poate bea un suc. Mai trebuie amenajat restaurantul, să angajeze personal, salvamari, dotată bucătăria cu utilajele necesare, aduse mese, de pus eventual şi un aer condiţionat în restaurant, puse la terase sisteme de răcire. Poate face deasupra o extindere pentru câteva camere de cazare, atunci ar trebui să mai investească undeva la 5-6 miliarde. Dacă nu, tot trebuie să mai investească undeva la 3 miliarde vechi, o investiţie cât să concureze cu celelalte aşezăminte de aceeaşi manieră din Gorj. Noi avem pretenţii la un minim de 1,3 miliarde pe an”, a mai spus primarul Dumitru Gâlceavă.  

Autorităţile locale mai au pretenţia ca în fiecare an de 1 Iunie, copiii din zonă să nu plătească intrare la ştrand.  În Turceni şi în împrejurimi nu mai există un astfel de spaţiu de agrement. Cel mai apropiat ştrand este cel de la Rovinari.   

Vizualizări: 257

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: