Centrul de sănătate Logreşti, în linie dreaptă pentru acreditare

Centrul de Sănătate din Târgu Logreşti a intrat în reabilitare urgentă pentru că din luna septembrie unitatea spitalicească aşteaptă comisia de acreditare de la Ministerul Sănătăţii. Consiliul Local Logreşti a alocat mai bine de 40.000 de lei pentru reabilitarea completă a centrului de sănătate, primarul declarând că dacă nu venea rectificarea bugetară, sigur nu ar fi avut bani să pună la punct investiţia.

Primăria Logreşti a alocat bani pentru reabilitarea completă a Centrului de Sănătate din localitate în vederea obţinerii acreditării. Potrivit primarului Ion Băluţă, unitatea spitalicească ar urma să primească vizita comisiei de acreditare din luna septembrie, aşa că a fost necesară punerea lui la punct. ”Avându-se în vedere că centrul de sănătate Târgu Logreşti este subordonat Spitalului Orăşenesc Târgu Cărbuneşti, intră împreună cu acesta în etapa de acreditare şi am fost nevoiţi să facem mai multe lucrări necesare centrului de sănătate atât pentru etapa de acreditare, cât şi pentru buna desfăşurare a activităţii medicale în unitate şi aş putea spune că în momentul de faţă chiar avem un adevărat şantier în incinta centrului de sănătate. Am alocat în ultima şedinţă a Consiliului Local suma de 40.000 de lei după ce anterior, în aprilie anul acesta, am achiziţionat un ecograf în valoare de 40.000 de lei”, a spus Ion Băluţă, primarul din Logreşti.

Autorităţile locale au spus că se lucrează la schimbarea uşilor interioare şi la achiziţionarea de mobilier nou. ”Se lucrează la schimbarea uşilor din lemn în termopan şi nu sunt puţine, doar vreo 28 de uşi, mobilier la bucătărie, dotarea cu agregate frigorifice, cu reparaţii de tot felul, schimbat grupuri sociale, chiuvete, tot este vechi şi depăşit de situaţie le schimbăm în noi. Toată suma le-am dat-o după rectificarea de la începutul lunii pentru că am considerat că este o etapă foarte importantă pentru spitalul din Cărbuneşti şi nu numai. Dacă nu venea această rectificare, nu ştiu ce aş fi făcut”, a afirmat primarul din Logreşti.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: