Kinetoterapeut pentru afecţiuni cardiace, la spitalul din Novaci

Gorjenii care au nevoie de recuperare în afecţiunile cardiovasculare nu mai trebuie să apeleze la clinicile din oraşele mari ale ţării. Asta pentru că începând din această vară un kinetoterapeut de la Centrul de Sănătate Buziaş s-a mutat la Spitalul Novaci. Pacienţii beneficiază gratuit de programe de recuperare, în baza cardului de asigurat. Potrivit conducerii spitalului, de serviciile specialistului vor beneficia şi elevii din Novaci, care vor avea posibilitatea să facă masaje, dacă prezintă deformări ale coloanei.

Dan Bădulescu a lucrat mai bine de şapte ani pentru recuperarea bolnavilor care veneau în Staţiunea Buziaş. Acesta a fost coordonatorul Centrului de Sănătate Buziaş, însă din această vară s-a mutat la Spitalul Novaci, stabilindu-se pe meleagurile Gorjului. Dan Bădulescu derulează programe de recuperare, inclusiv pentru afecţiunile cardiovasculare, evitate de foarte mulţi kinetoterapeuţi.

Specialistul spune că-i place ceea ce face, satisfacţia cea mai mare având-o atunci când programele sale dau rezultate. „Din anii 2006-2007 am lucrat în cadrul Centrului de Sănătate Buziaş şi m-am ataşat de foarte mulţi pacienţi care veneau periodic la recuperare. Am avut un caz, un tânăr în vârstă de 21 de ani, care a suferit o fractură de bază craniană, iar apoi un accident vascular, în urma unui accident de circulaţie. A stat câteva luni în comă, iar când a venit a fost legumă, am lucrat câţiva ani cu el şi a răspuns foarte bine la programul de recuperare. Venea periodic la Buziaş şi m-am ataşat de el şi de familia lui. Ţinem legătura şi mă bucur de fiecare dată când aflu că este bine”, a declarat Dan Bădulescu.

Kinetoterapeutul va rămâne definitiv la Novaci. „M-am născut la Novaci, dar am plecat de aici când aveam 3-4 ani. Am locuit cu părinţii la Craiova, unde mi-am terminat facultatea, am lucrat la Bucureşti, iar apoi la Buziaş. Acum m-am reîntors acasă, aşa cum se zice. Am venit cu soţia şi cei doi copii ai noştri, pe care îi vom da la grădiniţă şi la şcoală la Novaci. Eu cunosc zona şi cred că şi copiii se vor acomoda uşor pentru că sunt încă mici”, a mai precizat Dan Bădulescu.                      

Servicii de kinetoterapie şi pentru elevi

Conducerea Spitalului Novaci vrea ca specialistul în kinetoterapie să presteze  servicii şi pentru elevi. „Noi aveam două posturi de kinetoterapeut vacante şi ne-am bucurat foarte mult că am reuşit să ocupăm unul dintre ele. Imediat ce va începe anul şcolar, vom purta o discuţie cu Consiliul Director al şcolii, precum şi cu diriginţii pentru a trimite copiii la masaj în vederea evitării problemelor la coloană”, a declarat Emil Grigore, managerul Spitalul Novaci.

Kinetoterapeutul Dan Bădulescu spune că în ultimii ani s-a observat o creştere alarmantă a numărului de copii care prezintă tulburări de statică vertebrală. „Copiii de la 6-7 ani prezintă tulburări de statică ale coloanei vertebrale. Cele mai frecvente sunt scolioza, cifoza, lordoza. În ultima perioadă s-a observat o creştere a numărului de copii care prezintă astfel de probleme, fie au corpul deformat, fie au un umăr mai aplecat. Toate acestea sunt cauzate de lipsa activităţii sportive, de ghiozdanele purtate pe un singur umăr, statul neadecvat în bănci, însă principala cauză o reprezintă folosirea tabletei şi a telefoanelor mobile ore în şir, corpul deformându-se, umerii devenind aplecaţi”, a precizat Dan Bădulescu.               

ŞEDINŢE

Pacienţii beneficiază gratuit de şedinţele de kinetoterapie, pe baza cardului de sănătate, prin Ambulatoriul de la Novaci. În cadrul spitalului a fost special amenajată o sală de kinetoterapie, dotată cu aparatura necesară programelor de recuperare.  

Vizualizări: 727

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: