Centrul de Transfuzii depinde de o hotărâre de Guvern

Conducerea Centrului de Transfuzii Sanguine Târgu-Jiu nu poate intabula terenul pe care este amplasat centrul deoarece nu deţine nici un act. Ministerul Sănătăţii a cerut intabularea terenului. Reprezentanţii Serviciului de Cadastru cunosc foarte bine problema centrului, însă fără un act de proprietate al terenului nu pot face intabularea, act ce nu există.

Problemele la Centrul de Transfuzii Sanguine au început de peste 10 ani atunci când s-a despărţit de Spitalul judeţean şi a rămas în subordinea Ministerului Sănătăţii. Terenul pe care se află centrul a fost revendicat de proprietar şi după nenumărate procese, statul trebuia sa-l despăgubească pe acesta.

„Nu avem niciun act“

Conducerea Centrului de transfuzii nu ştie dacă proprietarul a fost sau nu despăgubit, dar este cert faptul că sunt agasaţi de Ministerul Sănătăţii care trimite tot felul de adrese prin care cere ca acest teren să fie intabulat. ”În 1995, noi ne-am despărţit de Spitalul Judeţean, iar clădirea a rămas a Ministerului Sănătăţii. Prin anul 2000-2002, proprietarul terenului de sub centru şi-a revendicat terenul şi în loc să dea Ministerul Sănătăţii în judecată a dat Centrul de transfuzii pentru a-l despăgubi. Procesul cred că s-a terminat prin 2008 şi trebuia să fie despăgubit proprietarul. Noi am trimis toată documentaţia la Bucureşti la Ministerul Sănătăţii însă nu ştiu ce s-a întâmplat, dacă l-au despăgubit pe proprietar, însă acesta nu a mai apărut pe aici. Ori a primit banii, ori a renunţat la teren. Acum de câteva luni Ministerul Sănătăţii ne trimite frecvent adrese să intabulăm terenul, dar noi nu avem niciun act”, spune Maria Cazan.

Maria Cazan a făcut nenumărate demersuri pentru a rezolva această situaţie, numai că are nevoie de o hotărâre de guvern pentru a intabula terenul, pentru că asta i se cere de la serviciu de cadastru. „Nu am ce face în această situaţie. Ministerul Sănătăţii tot trimite adrese să intabulăm, iar noi le spunem că prin hotărâre de guvern să ne dea terenul că altă posibilitate nu avem. Aşa ni s-a spus de la Serviciul de Cadastru. Până acum nu s-a dat nicio hotărâre”, a explicat medicul Maria Cazan.

Cei de Serviciul de Cadastru cunosc situaţia centrului însă nu au nicio soluţie pentru a rezolva problema. „Nu putem face intabulare fără acea hotărâre de guvern pentru că nu au niciun act de proprietate pentru teren”, spune Marius Mănescu, director la Cadastru.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: