Centrul de Transfuzii, reabilitat de Vodafone şi Asociaţia React

Centrul de Transfuzii din Târgu Jiu a fost inclus în programul naţional „O şansă pentru viaţă”, program demarat de Asociaţia React şi Fundaţia Vodafone România care vizează reabilitarea a şapte centre de transfuzii din ţară. Directorul Centrului de Transfuzii Târgu Jiu spune că de foarte mult timp a căutat sponsori întrucât clădirea în care funcţionează instituţia necesită intervenţii urgente, dat fiind gradul de uzură avansat. Clădirea a fost dată în folosinţă din anul 1979 şi niciodată nu a fost reabilitată integral.

Asociaţia React şi Fundaţia Vodafone România continuă programul naţional „O şansă pentru viaţă” prin renovarea, dotarea şi modernizarea a şapte centre de transfuzii din ţară. Astfel, după renovarea Centrului de Transfuzii din Bucureşti, cel mai mare centru din ţară, vor urma acum centrele din Buzău, Cluj Napoca, Giurgiu, Iaşi, Slatina, Suceava şi Târgu Jiu. Investiţia totală pe care Fundaţia Vodafone România o va face pentru reabilitarea acestor şapte centre se ridică la 360.000 de euro. 

Directorul Centrului de Transfuzii Târgu Jiu spune că aştepta de foarte mult timp o astfel de veste. „Este o veste extraordinar de bună pentru noi întrucât de foarte mult timp am încercat să găsim sponsori care să ne ajute cu reabilitarea instituţiei. Clădirea are nevoie de o reabilitare generală, dar nu am găsit fonduri. A fost dată în folosinţă în anul 1979, iar până acum nu s-a făcut niciodată o reabilitare generală, ci doar reparaţii”, a declarat Maria Cazan, directorul Centrului de Transfuzii Târgu Jiu.

Conducerea instituţiei a reuşit totuşi să reabiliteze grupurile sanitare şi sala de recoltare. „N-am avut fonduri, dar am reuşit totuşi să reabilităm grupurile sanitare şi sala de recoltare. Prin sponsorizare de la Artego am mai modernizat un laborator şi am achiziţionat un agitator de trombocite, aparat care ne era foarte necesar întrucât până acum oamenii erau nevoiţi să plece în alte judeţe din cauza lipsei acestuia”, a mai precizat Maria Cazan.

Campanie pentru donare de sânge

Campania de donare de sânge „Fiecare picătură de sânge înseamnă un zâmbet” se va desfăşura la Centru de Transfuzii Târgu Jiu, în perioada 14-15 iunie, cu prilejul Zilei Internaţionale a donatorilor de sânge. Toţi donatorii care vor dori să fie alături de semenii lor, vor avea ocazia să primească gratuit şi o carte cu titlul „Tablete de Stil de viaţă”.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: