O nouă sondă Petrom aduce beneficii comunei Căpreni

OMV Petrom va începe noi foraje în comuna Căpreni în aproximativ două luni. Pentru eliberarea autorizaţiei de foraj şi construcţie, primăria a încasat 100.000 de lei. În plus, Petrom a angajat zeci de localnici pentru amenajarea platformei şi asigurarea pazei. Tot în cadrul proiectului OMV Petrom asfaltează un drum şi împrejmuieşte un cimitir.

O nouă sondă Petrom va apărea pe raza comunei Căpreni. În momentul de faţă se lucrează atât la amenajarea platformei, cât şi la asfaltarea unui drum din satul Cornetu. „OMV Petrom a închiriat terenul de la oameni şi lucrează la amenajarea platformei. Se estimează că forajele vor începe în toamnă. În cadrul proiectului cei de la Petrom vor asfalta 370 de metri de drum şi vor împrejmui cimitirul din satul Cornetu. Mai au un proiect ce vizează înlocuirea de conducte transport gaze”, a declarat Emil Cătănoiu, primarul comunei Căpreni.

Pentru eliberarea autorizaţiei de foraj şi construcţie OMV Petrom a plătit 100.000 de lei. Potrivit autorităţilor locale, taxa autorizaţiei reprezintă 1% din valoarea construcţiei. Extinderea activităţii Petrom în comuna Căpreni asigură locuri de muncă pentru localnici. „Petrom are contract cu o firmă de pază pentru obiectivele de pe raza comunei şi vreo 20 de localnici sunt angajaţi la această firmă de pază. Atât timp cât există activitate economică înseamnă ceva. Avem persoane din comună care lucrează efectiv la sonde, iar altele care au fost trimise să lucreze cu contract de muncă în Libia şi Irak pe platforme marine”, a mai precizat Emil Cătănoiu.        

Vizualizări: 218

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: