Negomir: Şcoala din satul Raci va fi modernizată

Circa 200 de elevi ai Şcolii Gimnaziale din satul Raci, comuna Negomir, ar putea studia începând cu anul şcolar viitor în condiţii mai bune. Asta pentru că administraţia locală a întocmit un proiect de reabilitare a unităţii şcolare, pe fonduri europene, care urmează să primească finanţare. Proiectul presupune schimbarea vechilor sobe prin achiziţionarea unei centrale termice pe lemn şi cărbune, dar şi realizarea izolaţiei exterioare.

Autorităţile locale din comuna Negomir au făcut demersurile necesare pentru accesarea de fonduri europene, astfel încât şi Şcoala Gimnazială din satul Raci să fie reabilitată. Astfel, elevii care studiază în această unitate de învăţământ vor putea învăţa începând din anul şcolar 2014-2015 în cele mai bune condiţii. „Vrem să  reabilităm această şcoală pe fonduri europene. Este nevoie de centrală termică, trebuie făcută izolaţia pe exterior. Proiectul este în valoare de 500 mii lei. Şcoala nu arată rău, pentru că s-a mai intervenit, însă vrem să asigurăm cele mai bune condiţii elevilor din comună. Proiectul a fost depus în evaluare. A fost etapa I, am trecut de ea şi tragem speranţa că vom obţine şi finanţarea astfel încât, la 15 septembrie, lucrările să fie finalizate”, a declarat Ion Gruescu, primarul comunei Negomir.

Administraţia locală s-a pregătit din timp şi pentru asigurarea necesarului de combustibil solid pentru încălzirea unităţilor şcolare din întreaga comună. Astfel, cu sprijinul persoanelor beneficiare de ajutor social în baza legii 416, au fost tăiate cantităţi suficiente de lemne pentru asigurarea încălzirii celor patru unităţi şcolare din Negomir în sezonul rece.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: