Rovinari: Primăria a redus taxa de parcare la jumătate

Începând cu luna iulie rovinărenii vor plăti la jumătate taxa pentru un loc de parcare. În prezent, taxa lunară de parcare în Rovinari este de 10,5 lei, însă din luna lui cuptor cei care vor încheia contracte cu administraţia locală vor plăti numai 5 lei lunar. Reducerea nu se va aplica şi pentru locurile de parcare din parcările acoperite, spun autorităţile locale, asta pentru că investiţiile trebuie amortizate.

Pentru a descongestiona oraşul de autoturismele parcate la voia întâmplării, dar şi pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, autorităţile locale din Rovinari au considerat că se impune micşorarea taxei pentru locurile de parcare amenajate din oraş. Astfel, la propunerea primarului Dorin Filip şi cu acordul consilierilor locali, taxa pentru un loc de parcare a fost înjumătăţită. Astfel, rovinărenii vor plăti anual doar 60 de lei pentru un loc de parcare.  “Decizia consiliului local, la propunerea primarului, a fost aceea de a reduce taxa, având în vedere problemele mari cu care se confruntă cetăţenii, legate de venituri care au scăzut drastic. Şi pentru o mai bună ocupare a locurilor de parcare, taxa a fost stabilită la 5 lei pe lună pentru parcările amenajate în oraş”, a declarat Constantin Podaru, administratorul public al oraşului Rovinari.

Autorităţile au demarat amenajarea de noi parcări

În prezent, la nivelul oraşului, există circa 630 de locuri de parcare amenajate, însă autoturisme sunt 1400, dacă luăm în calcul numai pe cele înregistrate la primărie. Autorităţile locale au dispus deja amenajarea de noi amplasamente. “Sunt în curs de realizare 3 parcări în zona blocurilor P7, G8, R1 şi R2. Suntem la capitolul de finisare. Pentru la anul ne-am propus amenajarea de locuri de parcare în zona blocurilor IE1, în zona E-uri şi în zona blocului R4. Din 2016, vom continua cu zonele unde pământul nu este al primăriei. Vom avea o discuţie cu toţi proprietarii de terenuri din oraş, va veni un evaluator care va stabili un preţ pe metrul pătrat în funcţie de zonă, iar după aceea vom achiziţiona terenurile. Vom amenaja parcări şi vom încerca în continuare să determinăm oamenii să renunţe la garaje”, a precizat Laurenţiu Chivu, viceprimarul oraşului Rovinari.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: