De frica facturilor, pensionarii îngheaţă în apartamente

Pensionarii gorjeni îngheţă de frig în apartamente de frica facturilor mari la căldură. În ciuda temperaturilor scăzute înregistrate în ultima perioadă pensionarii nu au îndrăznit să dea drumul la centrale. Aceştia se gândesc cu groază la perioada iernii, când vor fi nevoiţi să drămuiască fiecare bănuţ.

Au pensii prea mici pentru a se gândi de pe acum la căldură în apartamente. Pensionarii gorjeni spun că au în faţă şase luni de frig, aşa că sunt nevoiţi să suporte frigul ce s-a instaurat în această lună. Pentru a uita de necazuri, bătrânii se refugiază în cluburile pensionarilor, unde joacă remi sau table.

Maria Hru, în vârstă de 65 de ani din Târgu Jiu trebuie să îndure frigul pentru că are o pensie de doar 400 lei pe lună. Bătrâna spune că iarna trecută a plătit chiar şi 300 lei la căldură, aşa că nu îşi mai permite un asemenea confort. „Am o pensie mică pentru că am lucrat doar 15 ani de zile. Am patru copii şi a trebuit să am grijă de ei când erau mici. Am centrală de apartament, dar poate o să îi dau drumul mai târziu, când se face mai frig”, spune Maria Hru. „Mai venim pe la club ziua pentru că aici este mai cald şi mai uităm de probleme”, mai spune una dintre bătrâne.

Taie de la mâncare să se încălzească

Cei care nu au mai suportat frigul şi au dat drumul la o sursă de încălzire spun că nu au decât să taie din porţia de mâncare. Maria Vrancea, o pensionară ce locuieşte într-o garsonieră din Strada Mioriţei afirmă că a dat drumul la convector, dar acest lucru înseamnă că o să mănânce mai puţin. „Anul trecut facturile la gaze au depăşit un milion de lei vechi. Sunt prea mulţi bani pentru pensia mea de 500 lei. Am doar o cameră şi plătesc foarte mult. Iar acum se scumpeşte din nou gazul şi nu ştiu ce vom face”, spune bătrâna.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: