Ajut-o pe Luiza să nu rămână paralizată!

Strigăt disperat al unor părinţi din localitatea Prigoria. Fetiţa lor, de doar 14 ani, suferă de o boală gravă şi riscă să ajungă în scaunul cu rotile pentru tot restul vieţii. O operaţie ar putea s-o transforme într-o adolescentă normală, însă familia nu are suma necesară. Este nevoie de 16 mii de euro pe care părinţii tinerei speră să-i strângă cât mai repede din donaţiile oamenilor cu suflet mare.

Luiza se luptă cu scolioza acută de câţiva ani. Recent, a primit o veste cruntă. Dacă nu se operează urgent, riscă să rămână paralizată. Familia, care se descurcă extrem de greu şi acum, este disperată. „Aş da şi casa numai să fac fata bine. Sunt disperată! Nu ştiu ce să-i fac să o văd bine. Nu avem niciun venit. Eu sunt însoţitorul ei. Banii pe care îi iau pentru ea sunt numai pentru tratament. Îi cheltuim pe toţi numai pe medicamente. Nu se poate să mai facem nimic. Trebuie operaţie, aşa mi-au spus doctorii. De două ori pe an mergeam la controale şi tratament”, a mărturisit Lavinia Lăutaru, mama fetei.

Familia Luizei are nevoie de ajutor. Trăiesc din pensia mică a tatălui şi indemnizaţia de însoţitor a mamei. Toţi banii se duc oricum pe medicamente şi drumuri spre spital şi vindecare. „A zis să plecăm la operaţie urgent pentru că se agravează situaţia şi ea ajunge în scaun cu rotile. Noi ne-am mai dus şi la alt medic. A consultat-o. Ne-a spus că e cazul de operaţie. Dacă avem 16 mii de euro, el îi face operaţia. Noi nu avem de unde să strângem banii ăştia. Nu avem de unde! Soţul are 700 de lei şi eu am 1300 de lei, bani care se duc pe drumuri, tratamente. Noi mergem la Oradea de două ori pe an. La fiecare drum avem nevoie de 1500 de lei. La Bucureşti, la fel, mergem de două ori pe an”, a mai spus femeia.

Apelul părinţilor fetei este disperat: „Facem un apel la toţi cei care vor s-o ajute pe fetiţă! Îi rog din tot sufletul să o salveze să poată şi ea să meargă normal, la fel ca toţi ceilalţi copii normali. Am făcut împrumut şi în bancă, dar nu ne dă sumă mare pentru că soţul are pensie pe caz de boală şi nu ne acordă nimeni bani. Nu avem nici de unde să luăm banii de care avem nevoie. Nu avem pe nimeni. Decât pe Dumnezeu de sus!” „Aşa cum ne-a dat-o Dumnezeu, este fetiţa noastră. Îi rog pe cei care pot să ne ajute. Mai luăm bani de la CAR, achit, fac iar refinanţare şi numai aşa ne descurcăm”, a spus şi Nicolae Ionaşcu, tatăl Luizei.

 DONAŢII

Cei care vor s-o ajute pe Luiza să se facă bine pot dona într-un cont deschis special de familie: RO51BRDE200SV36817952000, pe numele Ionaşcu Nicolae.

Vizualizări: 8,531

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: