Mai multe facultăţi la UCB. Gorun: S-a îndreptat o eroare!

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu va funcţiona cu patru facultăţi în noul an universitar şi nu cu trei, ca până acum. Senatul UCB a aprobat noua structură. „S-a îndreptat o eroare”, a explicat Adrian Gorun, preşedintele senatorilor de la UCB.

Facultatea de Știinţe Economice şi Facultatea de Știinţe ale Educaţiei, Drept şi Administraţie Publică rămân în anul universitar 2018-2019 sub actuala formă. În schimb, Facultatea de Știinţe Tehnice, Medicale şi Comportamentale, condusă acum de Delia Monica Bîcă, va fi împărţită în două. Astfel, vor rezulta Facultatea de Inginerie şi Facultatea de Știinţe Medicale şi Comportamentale. Conducerea UCB îşi dorea încă din anul universitar în curs să funcţioneze după această structură, însă nu a mai putut modifica programa deja avizată de Ministerul Educaţiei.

„S-a îndreptat o eroare, pentru că s-a dovedit foarte clar că nu putea funcţiona în aceeaşi formaţiune Facultatea de Educaţie Fizică şi Facultatea de Inginerie. Mai mult, se pierdea şi identitatea fostei facultăţi de Inginerie şi, de aceea, după un an în care lucrurile nu au funcţionat, existând o fractură, practic, între toate programele de la educaţie fizică şi cultură medicală, pe de o parte, şi ştiinţele tehnice, atunci noi am solicitat să se revină, lucru pe care îl făcusem şi anterior, dar întrucât fostul rector a făcut această propunere, Ministerul nu a mai revenit asupra acesteia. A slăbit mult nivelul de organizare la nivelul profilurilor tehnice”, a declarat Adrian Gorun, preşedintele Senatului UCB.

Patru facultăţi înseamnă patru decani. La cele două facultăţi care s-au desprins din Facultatea de Știinţe Tehnice, Medicale şi Comportamentale vor urma concursuri pentru funcţia de decan. „Pentru cele două facultăţi se reorganizează totul. Adică va fi decan separat la Inginerie, decan separat la Știinţe Medicale şi Comportamentale. Am făcut toate calculele. Având un decan, avem şi un prodecan. Acum nu vor mai fi prodecani. Cu prodecanul era aceeaşi cheltuială salarială ca şi pentru decan, iar aparatul de specialitate o să fie împărţit în două. Sunt aceiaşi oameni, nu se angajează nimic suplimentar”, a mai precizat Adrian Gorun.

Facultatea de Inginerie va avea sediul pe strada Geneva, iar Facultatea de Știinţe Medicale şi Comportamentale la clădirea universităţii din Debarcader. Conform reprezentanţilor UCB, în noul an universitar nu va exista vreun program cu mai puţin de 25 de locuri bugetate.

Vizualizări: 1,770

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: