CEO: Dorim o uniformizare a salariilor TESA!

Uniformizarea salariilor din Complexul Energetic Oltenia (CEO) începe cu personalul tehnico-economic, transmite compania. Salariații TESA vor fi plătiți pe cinci trepte de salarizare, iar acest lucru va duce la scăderi drastice ale veniturilor. Potrivit primelor simulări, în unele cazuri salariul scade și cu 1.000 de lei.

Grila de salarizare pentru TESA, anunțată săptămâna trecută, a fost respinsă de sindicatele din minerit și energie, care menționau că se încalcă prevederile Contractului Colectiv de Muncă (CCM). În document este stipulată o grilă de salarizare, dar și prevederea că nu se poate umbla la salarii până în 2014, spun sindicatele. În schimb, conducerea CEO spune că în CCM apar doar limite minime și maxime de salarizare. “Contractul Colectiv de Muncă nu prevede o grilă de salarizare, ci o limită maximă și minimă pe meserii”, explică Elena Zamfir, purtător de cuvânt.

Mai departe, Elena Zamfir spune care este justificarea apariției acestei grile. “S-a urmărit o uniformizare a salariilor pentru toate sucursalele, pe categorii de locuri de muncă, astfel încât să nu existe diferențieri între salariile din cadrul aceluiași compartiment sau salarii mai mari la subalterni, față de șefii ierarhici, așa cum este acum”, a declarat aceasta, însă nu a dezvăluit și numărul situațiilor de acest tip.

Cât despre aplicarea acestei grile, Zamfir a spus că: “Se aplică după ce se termină simulările”. În cazul acestor simulări, fiecare meserie este încadrată pe o treaptă care prevede un anumit venit.

Vizualizări: 242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: