CEO: Plăţile compensatorii restante, achitate după 20 iulie

Disponibilizaţii CE Oltenia vor primi cea de-a doua tranşă a plăţilor compensatorii abia la sfârşitul lunii iulie, anunţă administraţia complexului. Deocamdată, în conturile celor 2000 de persoane concediate colectiv a intrat numai un salariu compensatoriu, adică circa 3400 lei brut, însă net au ridicat doar 2300 lei.

Administraţia CE Oltenia a anunţat prin intermediul directorului Ion Ruşeţ că mai devreme de 20 iulie nu va putea achita restul plăţilor compensatorii către foştii salariaţi care au fost disponibilizaţi la începutul lunii iunie. „Am plătit prima tranşă vineri şi următoarea tranşă va fi plătită pe finalul celei de-a doua decade a lunii iulie. Adică în jurul datei de 20 iulie. Unii vor primi un salariu, alţii vor primi două salarii, trei salarii precum cei de la subteran şi unii 5 salarii”, a declarat Ion Ruşeţ, şeful Departamentului Relaţii cu Comunitatea din cadrul CE Oltenia.  

În cel mai fericit caz, şi aici ne referim la cei care beneficiază de 6 salarii medii brute pe economie, fiecare va încasa circa 14.000 lei drept plăţi compensatorii. Asta pentru că, deşi suma brută este mai mare, compania reţine şi dările către stat aferente plăţilor compensatorii, astfel că angajaţii vor intra în posesia sumei nete. „Un salariu compensatoriu este 3400 lei brut. Net este mai puţin. Sunt reţinute pe de o parte impozitele, dar şi CAS-ul şi la punctul de pensie”, a mai spus Ion Ruşeţ. De altfel, disponibilizaţii CE Oltenia vor beneficia şi de venit de completare, care cumulat cu şomajul ajunge undeva la 1700 de lei. Dar cei care au mai mult de un an până la întrunirea condiţiilor de pensionare nu vor mai beneficia de şomaj după primul an, ci doar de venitul de completare până la împlinirea a maximum 2 ani, adică până la 31 mai 2017. 

Vizualizări: 216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: