CEO spune că are dozatoare de apă caldă. Minerii spun că NU!

CE Oltenia a comunicat presei că fiecare excavator este dotat cu dozator de apă caldă pentru ca minerii să-și poată prepara ceaiul. Asta după ce liderii sindicali au spus că nu au apă caldă pentru ceai. Știrea a fost intens comentată pe internet de muncitori de la CE Oltenia, care au spus că nu au apă pe excavatoare.

Unii lideri sindicali au acuzat conducerea CE Oltenia că a dat salariaților pliculețe de ceai, dar nu a asigurat apa caldă. CE Oltenia susține că toate excavatoarele au dozatoare cu apă caldă. Conducerea CE Oltenia a anunțat presa că pe 9 și 10 ianuarie au fost controale în cariere și termocentrale pentru a se asigura că sunt toate condițiile pentru angajați.

„Apa plată“ de la fântâni

„Asigurarea condițiilor necesare desfășurării activității in aceasta perioadă este ținută permanent sub supraveghere.  În cursul zilelor de 9 şi 10 ianuarie 2017, au fost efectuate controale, atât la unităţile miniere, cat si la electrocentralele aferente CE Oltenia, asupra modului de acordare al ceaiului, dotării cu echipament individual de protecție corespunzător perioadei de iarnă, asigurării încălzirii sediilor sociale, atelierelor şi a cabinelor fiecărui utilaj, amenajării drumurilor de acces. Fiecare punct de lucru (din cariere şi din centrale), inclusiv fiecare excavator este dotat cu dozator de apă caldă, astfel că ceaiul poate fi preparat oricând pe parcursul schimbului de lucru, existând un acord cadru de furnizare a apei plate valabil până în septembrie 2017, cu contract subsecvent valabil până în februarie 2017. În urma acțiunii de verificare desfășurate nu au fost constatate deficiente care să împiedice buna desfășurare a activității“, a comunicat CE Oltenia.

Angajații CEO au reacționat după comunicatul companiei, referitor la asigurarea dozatoarelor cu apă caldă pe fiecare excavator. „Unde au văzut ei dozatoare pe benzi? Nu toți lucrăm pe utilaje, pe circuite suntem mai rău ca sclavii. Avem apa de acasă și aia îngheață“, este unul dintre comentariile postate pe Facebook. Au mai comentat și alte persoane care i-au dat dreptate salariatului CEO. Unii spun că sunt dozatoare pe excavatoare, dar că nu toți lucrează acolo. „Așa e, utilajele sunt dotate cu dozatoare de apă, dar sunt oameni care lucrează pe circuitul de benzi, la stațiile de acționare, la întoarceri de benzi, uneori la kilometri de excavatoare!!! Ăștia ce fac? Mestecă plicul de ceai? Sau îl sug! Cât despre apa plată... de două ori pe săptămână, în rest e adusă apa cu bidoanele (de apă plată) de la fântâni şi pompele de apă din satele învecinate“, a scris un angajat al CEO. Ei au povestit și cum se încălzesc: „Să nu mai spunem că încălzirea la benzi se face în majoritatea cazurilor cu cărbune, în secolul 21 noi ardem cărbune pe motiv că nu exista cablu de alimentare cu energie si nici sobe electrice“.

Galerie foto


Vizualizări: 2,928

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: