CEO vinde energie, minerii ar putea lucra 6 zile pe săptămână

Complexul Energetic Oltenia a reuşit să contracteze peste 600 de MWh pentru anul 2014. Numai marţi a vândut 9 din 12 pachete de energie, cele mai multe pentru anul viitor, dar şi pentru ultimele luni ale acestui an. Preţurile variază între 184 de lei şi 186 de lei pe megawatt. Acum, Laurenţiu Ciurel este îngrijorat de capacitatea Diviziei Miniere de a da cărbunele de care este nevoie.

După o jumătate de an în care nu a contractat nici un megawatt, CE Oltenia a reuşit să vândă energia produsă, anul viitor, de aproape 3 blocuri energetice, după ce a ieftinit preţul pe megawatt. De la 201-205 lei, CE Oltenia a ajuns la 184-186 de lei. „Nu ştiu dacă aţi urmărit bursa ieri (n.red- marţi), am vândut 9 din cele 12 pachete cu care am ieşit, am mai vândut 120 MW. Vreau să vă spun că în anul 2013 am intrat cu 175 MW vânduţi, restul s-a reziliat şi acum suntem în septembrie şi avem 610, adică avem trei grupuri vândute pentru anul viitor“, a declarat Ciurel.

Compania şi-a încercat şi ieri norocul pe bursa energie, scoţând punând la bătaie şapte contracte. A vândut numai două, ambele de 20 de MWh, unul pentru tot anul 2014 şi unul pentru perioada octombrie-decembrie 2013. Preţul, 184 de lei. 

Laurenţiu Ciurel a mai spus că dacă vânzările vor merge bine în continuare va fi nevoie ca minerii să lucreze şase zile pe săptămână. „Dacă vânzările merg în acelaşi ritm, începe să mă îngrijoreze capacitatea de răspuns a Diviziei Miniere, s-ar putea să avem nevoie de atât de mult cărbune încât să trebuiască să lucrăm la şase zile“.

LIVRĂRI

Ce Oltenia livrează în sistemul energetic naţional, la acest moment, între 1400 şi 1800 de MWh. Compania încearcă să obţină cât mai multe contracte bilaterale pentru anul 2014 deoarece va primi o cantitate mai mică pe reglementat.  

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: