Cer anularea concursului de la spital. Cosmin Popescu: Legea va fi respectată!

O comisie desemnată de Consiliul Judeţean Gorj verifică dacă toţi candidaţii înscrişi la concursul pentru şefia Spitalului Judeţean din Târgu Jiu îndeplinesc condiţiile de participare. Asta spune Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean, după ce în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora doi dintre candidaţi nu respectă regulamentul de organizare şi desfăşurare a respectivului  concurs.

Gigel Capotă, medicul Gheorghe Neaţă şi economistul Adrian Grecu ar trebui să susţină marţi, 27 martie, concursul pentru postul de manager al spitalului. Nu este clar dacă toţi vor mai intra la examinare, după ce ziarul online de investigaţii GorjNews a descoperit că Gigel Capotă, actualul manager interimar, a declarat în fals că nu este urmărit penal, deşi este anchetat penal într-un dosar de fraudare a unui concurs pentru două posturi de asistent medical.

Cel de-al doilea candidat contestat este medicul Gheorghe Neaţă. Acestuia i se impută că face parte din Consiliul de Administraţie al spitalului, organismul care a organizat concursul pentru postul de manager. Pe aceste considerente, consilierii judeţeni liberali au cerut anularea concursului. „Dat fiind faptul că planează atâtea suspiciuni asupra acestui concurs şi a faptului că asupra tuturor concursurilor care au fost ţinute la Spitalul Judeţean de Urgenţă au planat unele suspiciuni, chiar şi la cele de registrator, şi la alte concursuri, consider că acest concurs ar trebui anulat şi să fie organizat în mod corect”, a spus Denisa Şuţă, în şedinţa Consiliului Judeţean de luni, 26 martie.

Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean, nu a dat curs solicitării consilierului Şuţă, lăsând mână liberă comisiei de concurs să decidă dacă respectivii candidaţi îndeplinesc condiţiile legale pentru a participa la concurs. „Cu siguranţă comisia se va întruni marţi. Este o comisie formată din trei persoane şi va lua cea mai bună decizie. Cu siguranţă pot să vă spun că legea va fi respectată. Îi ştiu foarte bine pe colegi, niciodată nu o să încalce legea, atâta timp cât noi stabilim nişte reguli clare”, a comentat Cosmin Popescu.

COMISIE

Comisia de selecţie a noului manager al Spitalului Judeţean este formată din Lidia Slivilescu, reprezentant al preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, care este şi preşedinte al comisiei, Carmen Ivanov, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj şi medicul Ana Băleanu, preşedintele Colegiului Medicilor Gorj. Dumitru Vienescu, şeful serviciului de Resurse Umane din spital, este secretar de comisie. Cert este că această comisie a verificat deja dosarele de candidatură şi le-a admis pe toate.

Vizualizări: 1,184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: