Scandal la Motru pe tichetele sociale: Ceilalţi au murit, au plecat?

Doar 400 de motreni vor primi tichete sociale cu prilejul sărbătorilor pascale. Consilierul ALDE Ion Cojocaru a spus că în anii trecuţi se dădeau 1.200 de pachete şi a cerut explicaţii în legătură cu această scădere. „Acum beneficiarii au murit, au plecat, ce s-a întâmplat de se propun doar 400 de tichete?”, a fost reacţia lui Cojocaru în şedinţa Consiliului Local Motru.

Proiectul de hotărâre a fost iniţiat de consilierii Cosmin Morega, Ilie Petrescu, Ion Sanda şi Ion Iorga. Acesta prevede acordarea unor tichete sociale de Paşti, în valoare de 50 de lei, familiilor sau persoanelor singure defavorizate. „Acordăm celor care se încadrează cu un venit lunar de cel mult 400 lei/persoană. Ultima dată au fost aprobate 900 de pachete şi s-au împărţit cu greu”, a spus viceprimarul Cosmin Morega în şedinţa de consiliu.

Cel care nu a înţeles de ce atât de puţini beneficiari în acest an a fost consilierul Ion Cojocaru. „Nu cred că numărul de 400 de tichete sociale este cel real. Propun să mărim numărul acestora. Am votat timp de patru mandate între 900 şi 1.200 de pachete/tichete. Acum beneficiarii au murit, au plecat, ce s-a întâmplat de se propun doar 400 de tichete?”, a spus Cojocaru, care a propus acordarea a 800 de tichete.

Propunerea consilierului ALDE a picat la vot, fiind votată varianta cu 400 de tichete, asta după ce o salariată a primăriei a explicat că acestea sunt posibilităţile financiare ale instituţiei.

Consilierul PSRo, Ilie Petrescu, a fost printre cei care au susţinut varianta cu 400 de beneficiari. „Este un proiect de hotărâre de bun simţ şi care respectă toată populaţia municipiului Motru cu venituri mici. La Târgu Jiu s-a discutat acest proiect de hotărâre şi s-a stabilit acordarea de tichete celor cu un venit lunar de până la 400 de lei/persoană. Noi am luat ca reper ceea ce s-a votat la Târgu Jiu, fără a depăşi limita venitului de 400 de lei/persoană. Cele 400 de tichete sociale propuse considerăm că sunt suficiente”, a spus Ilie Petrescu.

În aceste condiţii, doar consilierii Ion Popescu şi Ion Cojocaru au votat pentru 800 de tichete, în timp ce ceilalţi 17 consilieri au votat pentru 400 de tichete sociale.

Vizualizări: 1,811

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: