Cer explicații despre schimbarea directorilor de școli

Alianţa USR-PLUS cere explicaţii cu privire la cazurile în care au fost schimbaţi directori ai unităţilor şcolare cărora le expiră mandatul de manager şcolar pe 9 ianuarie. În acest sens, mai mulți parlamentari din Comisia pentru învăţământ a Senatului au transmis adrese către Inspectoratele Şcolare Judeţene.

„Ștefan Pălărie a trimis astăzi, alături de alţi colegi din Comisia de Învăţământ, Tineret şi Sport a Senatului, adrese către toate Inspectoratele Şcolare Judeţene în care solicită explicaţii cu privire la schimbările de management, motivaţia lor, dar şi trimiterea proceselor verbale din şedinţele de CA ale ISJ-urilor în care au fost luate deciziile de înlocuire prin delegare. USR PLUS solicită, totodată, public stoparea acestor înlocuiri în teritoriu şi identificarea soluţiei juridice necesare la nivelul Ministerului Educaţiei”, arată o postare făcută joi pe pagina de Facebook a Alianţei USR-PLUS.

Reprezentanții USR spun că varianta corectă ar fi fost organizarea de noi concursuri pentru manageri şcolari, concursuri care nu au fost organizate din motive de pandemie pe parcursul anului 2020.

În Gorj, nu mai puțin de 86 de posturi de directori, plini sau adjuncți, au fost vacantate cu data de 9 ianuarie. Inspectoratul Școlar Județean Gorj a publicat joi lista cu dascălii detașați pe aceste posturi.

În mare parte au rămas aceiași directori, fiind operate prea puține schimbări. De exemplu, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu va fi condus de profesorul Cristina Goanță, membru USR.

Lista cu noii directori, AICI.

Vizualizări: 3,573

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: