Cercetat pentru o crimă comisă acum 13 ani

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Hodoiu Marinel, pentru comiterea infracţiunii de omor deosebit de grav, prevăzută de art. 174 combinat cu art. 176 alin.1 litera d din  Codul penal şi pedepsită cu detenţiunea pe viaţă sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi civile. 

Din probatoriul administrat în cauză de organele de urmărire penală a rezultat că la data de 7 septembrie 1999 inculpatul Hodou Marinel a pătruns în curtea locuinţei victimei R. Ion, în vârstă de 75 de ani, din comuna Albeni, judeţul Gorj, cu încuviinţarea acestuia şi i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii, picioarele şi obiecte contondente, ce au condus la decesul victimei, în scopul de a sustrage bani şi alte bunuri mobile. La data comiterii infracţiunii, inculpatul Hodoiu Marinel se afla în stare de recidivă, atât postcondamnatorie cât şi postexecutorie, fiind condamnat anterior pentru infracţiuni de furt calificat şi tâlhărie. De asemenea, în perioada 2000-2009 a mai executat o pedeapsă de 10 ani şi 6 luni închisoare, ce i-a fost aplicată pentru comiterea infracţiunii de viol. În prezent, inculpatul Hodoiu Marinel este arestat preventiv în altă cauză, în care a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj pentru comiterea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie, comise la data de 08.09.2011.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a reţinut în actul de inculpare că modul de săvârşire al infracţiunilor din 08.09.2011 este identic cu modul de săvârşire a infracţiunii din 07.09.1999, având ca victimă pe R. Inculpatul Hodoiu Marinel a recunoscut comiterea infracţiunii.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: