Cere cabinete medicale în toate școlile

Luminița Popescu, candidat Pro România la Primăria Târgu-Jiu, crede că primăria ar trebui să se ocupe să extindă rețeaua de asistență medicală școlară, având în vedere că pandemia de coronavirus va fi una de durată.

Popescu spune că medicii și asistenții școlari sunt plătiți de Ministerul Sănătății, nu de autoritatea locală. “Primăria ar trebui să se ocupe ca din fiecare școală să nu lipsească un cabinet medical autorizat. Cred că acestea sunt preocupările unui primar responsabil”, a spus Luminița Popescu la Interviurile Infinit FM.

Fostul rector al Universității “Constantin Brâncuși” spune că școala online nu poate fi o soluție pe termen lung. “Cel mult putem să mergem pe resurse combinate”, a spus Luminița Popescu.

Aceasta l-a criticat pe primarul Romanescu că nu a pregătit școlile în ceea ce privește dotarea cu calculatoare, dar nici nu a găsit soluții pentru ca elevii să poată respecta distanțarea socială.

Anul școlar va începe pe 14 septembrie, alegerile vor fi pe 27 septembrie, iar modul în care va începe școala ar putea influența decisiv rezultatul alegerilor. (A.A.)

Vizualizări: 2,292

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: