Cere Parchetului să ancheteze moartea lui Eminescu

Scriitorul Laurian Stănchescu va lansa pe 1 octombrie, la Poarta Sărutului din Târgu Jiu, cartea „Mihai Eminescu, un Dumnezeu rănit”.

Potrivit scriitorului, cartea cuprinde documente tulburătoare despre asasinarea lui Mihai Eminescu. Acesta chiar a depus cartea la Parchetul General, cerând deschiderea unui dosar penal. „Veţi găsi viaţa adevărată a lui Eminescu în această carte tragică. Un Eminescu sărac şi bolnav, întemniţat şi păzit de gardieni agresivi, un Eminescu pus în lanţuri, batjocorit şi torturat, supus unor tratamente medicale violente şi contraindicate. Veţi găsi un Eminescu obligat în plină iarnă să facă băi cu apă rece în butoaie de lemn, se turnau peste el bucăţi de gheaţă, ca apoi să fie scos brutal şi bătut cu frânghii ude. I se făceau injecţii cu mercur între trei şi şapte grame, tratament criminal cu intenţii criminale, era băgat în celule, înfometat şi chinuit spiritual şi fizic. Crima pentru care fusese condamnat şi răstignit pe această Golgotă, iubirea pentru cauza românească din Transilvania, pentru şi păstrarea identităţii naţionale în hazardul istoriei în care se născuse. Cartea a fost depusă la Procuratura Generală a României ca document juridic cerând într-un memoriu înregistrat oficial - deschiderea unui Dosar pe numele lui Mihai Eminescu pentru asasinarea poetului”, este o parte din mesajul scriitorului.

Laurian Stănchescu este scriitorul care a făcut demersuri pentru repatrierea osemintelor lui Constantin Brâncuşi, aflate la Paris. (A.A.)

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: