Au făcut chetă și au donat banii primăriei. Motivul!

Situaţie nemaiîntâlnită la Târgu Jiu. Câţiva cetăţeni de pe str. Merilor au donat primăriei suma de 5.000 de lei pentru... cadastru. Bogdan Maria, Dumitru Vezure, Manda Cosmin Dumitru, Alin Ștefan Dănescu și Ana Maria Dănescu sunt proprietarii unor suprafeţe de teren situate în tarlaua 26 din municipiul Târgu Jiu, actualmente sectorul 154. Din cauza suprapunerii cadastrelor sau a inexistenţei lor, cei cinci proprietari au solicitat municipalităţii întocmirea planului cadastral sistematic în respectivul sector. Prin realizarea acestuia vor putea fi rezolvate și suprapunerile, inclusiv cele cu sensul giratoriu realizat de municipalitate pe strada Merilor.

Localnicii au sesizat în mai multe rânduri problema legată de poziţionarea parcelelor în planul parcelar, mergând inclusiv în audienţă la primar. Dacă au văzut că municipalitatea nu le întocmeşte mai repede cadastrul pentru acea tarla ce cuprinde 55 de parcele, obligaţie care îi revenea în baza unei hotărâri judecătoreşti, oamenii au revenit cu o petiţie în care și-au exprimat dorinţa de a sponsoriza Primăria Târgu Jiu cu suma de 5.000 lei. „Pentru că nu avem prevedere bugetară și oamenii se grăbesc, au decis să procedeze în felul acesta”, a explicat Anamaria Ianc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Așa cum era de așteptat, municipalitatea nu a refuzat donaţia. Astfel, în ședinţa Consiliului Local Târgu Jiu de luni, 24 septembrie, a fost acceptată donaţia, urmând ca rectificarea bugetului să fie făcută în momentul primirii sumei în contul municipiului Târgu Jiu.

Vizualizări: 2,878

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: