Ocoalele silvice încep să vândă lemne de foc

Încep să fie puse în vânzare lemne de foc pentru gorjenii care au făcut cereri către ocoalele silvice. Şeful Direcţiei Silvice Gorj anunţă că solicitări se mai pot face şi în perioada următoare, iar preţul este accesibil. Un metru cub de lemne ajunge la 260 de lei.

Sunt sute de solicitări la fiecare ocol din judeţul Gorj, după cum a explicat Ovidiu Cârstoc, directorul Direcţiei Silvice: „Direcţia Silvică, prin cele 11 ocoale silvice pe care le are în subordine, vinde lemn de foc către populaţie. Vânzare directă, fără licitaţie. Avem stoc de lucru la fiecare ocol şi persoanele care doresc să achiziţioneze lemn de foc pot să se adreseze ocoalelor silvice de pe raza judeţului Gorj. Preţurile sunt accesibile, un preţ mediu până în jur de 250-260 lei metrul cub. Nu sunt probleme din punctul nostru de vedere. Sunt şi solicitări”.

În plus, pădurarii marchează, în aceste zile, şi lemne în afara fondului forestier. „Avem o acţiune amplă pentru marcări la proprietarii de păduri şi la vegetaţia în afara fondului forestier. Sunt cereri la fiecare ocol silvic”, a mai explicat Cârstoc. (A.A.)

Vizualizări: 1,093

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: