Cererea de autorizare a carierei Roșia, respinsă de APM Gorj

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Gorj a respins solicitarea CE Oltenia de a emite o nouă autorizație pentru cariera Roșia. Motivul a fost acela că unitatea cerea să folosească în continuare depozitul de cărbune din zona blocurilor Rovinari, închis pentru că polua.
CE Oltenia a înaintat o altă solicitare care este în prezent în analiză. "În luna mai au solicitat o nouă autorizație de mediu care a fost respinsă docuemntația datorită faptului că se vorbea despre depozitul de cărbune a fi utilizat în continuare, lucru care era nepermis pentru că nu erau realizate lucrările de mutare a acestuia conform autorizației vechi", a declarat Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj.
Astfel procedura a fost reluată. APM Gorj are 90 de zile să răspundă noii solicitări a CE Oltenia legată de autorizarea sau neautorizarea carierei Roșia. "Au revenit în luna iunie cu o nouă solicitare, documentație care nu mai conține utilizarea depozitului, ci folosirea fluxurilor de benzi. Pentru această nouă solicitare urmează să fie verificat amplasamentul, deci verificarea în teren, să vedem dacă datele furnizate coincid cu ce este în teren după care va fi analizată în comisie de analiză tehnică la care participă organele abilitate în emiterea altor avize și autorizații", a explicat directorul APM Gorj.
Dacă compania va obține autorizația de mediu pentru funcționarea carierei Roșia, documentul va fi valabil timp de cinci ani. Până la emiterea unei decizii, cărbunele carierei poate fi exploatat.

Vizualizări: 2,176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: