Certate de şefi pentru că s-au plâns de salarii

Femeile de serviciu de la Roşia de Amaradia care s-au plâns presei că vor trebui să vină cu bani de acasă pentru a-şi achita contribuţiile sociale au trebuit să dea notă explicativă şefilor. La fel şi contabilul unităţii şcolare. Liberalii cred că măsura a fost dispusă de şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, motiv pentru care îi cer demisia lui Ion Işfan.

Daniela Zavelca spune că a umplut o coală A4 cu declaraţia sa. Concluzia femeii de serviciu este însă aceea că vina pentru cele întâmplate i-ar aparţine tot ei, şefii având, evident, dreptate. „Am fost chemată să dau explicaţii şi am scris o coală. Am spus cum am dat interviu la Pandurul, că ei m-au sunat primii, şi apoi la televiziuni şi cine a mai vorbit cu mine. Nu ne-a certat nimeni, poate a fost şi vina noastră că nu am anunţat că vine presa, că doamna directoare e şi dânsa un şef al nostru şi poate că trebuia să îi spunem dinainte”, a explicat aceasta.

Cealaltă femeie de serviciu din Roşia de Amaradia care a discutat cu jurnaliştii despre situaţia sa salarială este Loredana Cotigă. Joi ea nu a mai vrut să discute cu nimeni de la presă, soţul său menţionând că femeia s-a speriat că o vor certa din nou şefii. „Am primit un telefon de la domnul director adjunct, care ne-a zis să venim până la dânsul. La dumnealui în birou a zis «Loredana, trebuie să dai declaraţie. De ce ai ieşit la televiziune?» Ea s-a speriat, a început să plângă, iar eu le-am spus că nu mai suntem pe vremea lui Ceauşescu să ne fie frică să vorbim. Acum suntem în UE, suntem cetăţeni europeni şi măcar să vorbim, cred că mai avem voie. Vreau să vă spun că doamna directoare nu a făcut presiuni, doar ne-a întrebat despre cum s-au întâmplat lucrurile”, a declarat Dorel Cotigă, şi al angajat şofer pe unul dintre microbuzele şcolare.

 Director: Le-am chemat să mă informeze

Directoarea Ilona Tiţa s-a declarat surprinsă când a aflat că discuţia sa cu femeile de serviciu a fost interpretată ca o acţiune de intimidare a acestora. Ea afirmă că doar a vrut să afle care sunt problemele despre care au discutat cu jurnaliştii, fără să le tragă la răspundere pentru declaraţiile făcute. „M-au sunat şi pe mine de la Inspectoratul Şcolar, domnul inspector general, ca să mă întrebe care e situaţia cu salariile dumnealor şi i-am spus că nu ştiu nimic, pentru că încă nu s-au făcut fluturaşii. Atunci le-am chemat la şcoală ca să mă informeze ce s-a întâmplat, să nu se interpreteze cumva că le-am cerut eu să vină cu bani de acasă. Au libertatea să discute cu oricine doresc de la presă, nu e asta o problemă”, a dat asigurări directoarea din Roşia de Amaradia.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj spun că nu se impune luarea unor măsuri în acest caz. „A fost o discuţie. Doamna directoare spune că unul dintre cei vizaţi şi-a exprimat dorinţa de a da în scris explicaţii, deci nota explicativă nu a fost solicitată de dumneaei. Nu se pune problema de sancţiuni, nu există comisie disciplinară instituită”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.   

DEMISIE

Liberalii gorjeni îi cer demisia inspectorului general Ion Işfan. „Am ajuns într-o situaţie ca în perioada stalinistă. Dacă ai curajul să spui un adevăr, să-ţi ceri anumite drepturi, ţi se pune pumnul în gură şi eşti ameninţat că eşti dat afară. Din nefericire, lucrurile acestea continuă la nivelul judeţului Gorj şi mă văd nevoit să-i cer demisia domnului Işfan pentru o asemenea atitudine. Nu trebuie să ascundem faptul că au scăzut salariile. Este o certitudine”, a spus Gheorghe Pecingină, vicepreşedinte al PNL Gorj.

Vizualizări: 3,895

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: