Cîlnic: Dispensar medical şi grădiniţă, construite de la zero

Un teren pe care acum creşte iarbă, de lângă pădurea Crihala, va deveni în scurt timp poate cel mai important loc din comuna Cîlnic, judeţul Gorj. Primarul localităţii, Dumitru Vulpe, anunţă semnarea contractelor de finanţare pentru realizarea de la zero a unui dispensar medical cu centru de permanenţă, dar şi a unei grădiniţe cu program prelungit.

Primarul din Cîlnic a semnat cinci proiecte pe PNDL2, ceea ce înseamnă investiţii de peste un milion de euro în localitate. Un proiect extrem de importat se referă la construirea unui dispensar medical cu centru de permanenţă, care va avea şi cabinet stomatologic. “Am semnat deja contractul, este o investiţie foarte importantă. Am obţinut o finanţare de 2,3 milioane de lei”, a declarat primarul Dumitru Vulpe. Acesta spune că localitatea are un centru de permanenţă care funcţionează de trei ani. „Sunt patru medici care fac gărzi 24 de ore din 24, cu patru asistenţi medicali, plus medicul de familie. Condiţiile şi dotările vor fi mult mai bune după mutarea în noul centru, care va fi construit lângă baza sportivă. Noutatea va fi şi cabinetul stomatologic, foarte necesar oamenilor din comunitatea noastră”, a mai spus primarul din Cîlnic.

Prima grădiniţă cu program prelungit

Un alt proiect realizat pe PNDL2 este grădiniţa cu program prelungit, pentru care a fost semnat contractul de finanţare de 1,7 milioane de lei. „Este prima grădiniţă cu program prelungit din localitate, vor fi două grupe de copii. Grădiniţa va avea dormitor, sală de mese, totul la standarde ridicate”, a spus primarul din Cîlnic.

Celelalte trei proiecte semnate pe PNDL2 se referă la reabilitarea şcolii primare şi a şcolii gimnaziale, dar şi la reabilitarea reţelei de apă din localitate. Dumitru Vulpe spune că pregăteşte deja proiectele pentru PNDL3, finanţările din sursă externă fiind singura şansă de dezvoltare a localităţii.

Vizualizări: 2,680

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: