CEZ Distribuție a investit 26 de milioane de lei în Oltenia

Montarea de transformatoare noi de medie și joasă tensiune, echipate modern și complet după cele mai recente standarde tehnice din domeniu, face parte dintr-un program de investiții pe termen lung al CEZ Distribuție pentru modernizarea rețelei electrice de distribuție din proprietatea sa. Încă din 2011, compania a demarat înlocuirea transformatoarelor vechi, cu durată de viață depășită și tehnologia deceniilor anterioare, cu peste 430 de echipamente noi.

Proiectul continua și în 2012 și își propune să completeze înnoirea parcului de transformatoare cu încă aproximativ 1.000 de bucăți. Valoarea investiției din acest an este de 26 de milioane lei și reprezintă aproximativ 10% din valoarea programului de investiții al CEZ Distribuție din  2012. Așadar, în județul Gorj au fost înlocuite până la sfârșitul lunii iulie 38 de transformatoare cu o durată de viață mai mare de 30 de ani și o locație securizară.

Înlocuirea transformatoarelor presupune și lucrări adiacente de modernizare precum

schimbarea coloanelor și a cutiilor de distribuție, contribuind la creșterea calității serviciului de distribuție a energiei electrice.

 (C.N)

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: