CFR-işti din Gorj ameninţă cu întreruperea lucrului

Angajaţii din sistemul CFR Călători ameninţă că vor întrerupe lucrul dacă Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu nu va renunţa la măsurile anunţate. După şedinţa care va avea loc spre sfârşitul lunii, şi în funcţie de hotărârile luate, oamenii sunt decişi să întrerupă lucrul pe termen nelimitat.

Din cauza deciziilor luate de Ministrul Transporturilor, traficul pe calea ferată, inclusiv trenurile care tranzitează judeţul Gorj, riscă să fie întrerupt. Angajaţii CRF Călători vor să întrerupă lucrul, dacă după şedinţa din 23 august, Radu Berceanu, împreună cu cei trei directori ai Unităţilor de Cale Ferată nu vor renunţa la şomajul tehnic şi disponibilizările anunţate. „Avem semnale din toată ţara că oamenii vor să întrerupă lucrul dacă nu se va renunţa la ideea şomajului tehnic sau la disponibilizări. Nu am stabilit o dată pentru întreruperea lucrului, dar vom şti sigur ce urmează după data de 23 august, când va avea loc întâlnirea cu Ministrul Transporturilor Radu Berceanu”, susţine Gheorghe Frăţică, preşedinte Uniunii Teritoriale a Sindicatelor Mişcare - Comercial din Regionala CFR (UTMSC) Craiova.

Pentru a nu compromite traficul pe calea ferată, mai marii din transporturi au redus deja perioada de şomaj pentru personalul de execuţie. Reducerea perioadei de şomaj tehnic priveşte doar personalul de execuţie, nu şi TESA.  Ministrul Transporturilor, dar şi cei trei directori de la Unităţile de Cale Ferată şi-au dat seama că fără personalul de execuţie, transportul pe calea ferată  nu se poate desfăşura. „Au decis că personalul de execuţie nu va sta în şomaj tehnic până la sfârşitul anului, ci o perioadă mai scurtă de timp. Au făcut asta nu pentru că aşa cerem noi. Au renunţat pentru că şi-au dat seama că nu se poate circula dacă personalul de execuţie, şi mă refer aici la mecanicii de locomotivă, controlori, etc, nu lucrează”, mai spune Gheorghe Frăţică, preşedinte UTMSC Craiova.

Fără nicio garanţie că nu-şi vor pierde locul de muncă, lucrătorii de la CFR Călători, în frunte cu sindicatele din care fac parte, organizează în această perioadă un calendar al protestelor.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: