Cheltuieli de peste 1, 5 milioane de euro, dar nu au apă potabilă. Primarul vrea să dea explicații la biserică

Autoritățile din comuna gorjeană Baia de Fier investesc în sistemul de alimentare cu apă de ani de zile. Licitație după licitație s-a ajuns la peste 1, 5 milioane de euro, dar localnicii nu au apă potabilă. 

Primarul s-a hotărât să dea explicații și le-a dat întâlnire localnicilor la biserică.


Ultima licitație lansată acum câteva săptămâni este de peste 700 de mii de lei și are ca obiect reabilitarea conductei din zona peșterii până în punctul Capul Satului. 

Reabilitarea unei conducte la o rețea nefuncțională este o problemă când în localitate nu este apă. Sistemul de alimentare cu apă a fost preluat de Aparegio, care a impus și tarife pe măsură. Astfel, s-a ajuns în situația în care se plătește apă nepotabilă la prețuri uriașe.

Primăria a primit mai multe amenzi de la Direcția de Sănătate Publică, care a constatat că apa nu este bună, Aparegio susține că lucrează la potabilizarea apei și se fac analize permanent, dar că nu e ”Mesia”. 

Între timp, primarul Dumitru Turbăceanu cheamă oamenii din comună la biserică, unde vrea să le explice problema apei. Este știut că Turbăceanu a fost preot în sat, înainte de a fi primar.


Localnicii sunt revoltați că nu au apă potabilă la robinet și sunt nevoiți să cumpere ori să care cu bidoanele din fântânile care încă nu au secat. Problematic este și pentru cei care au afaceri în turism. Sunt nevoiți să le transmită mereu turiștilor că apa de la robinet nu este bună de băut pentru că riscă să se îmbolnăvească. Între timp, primăria pompează bani în rețeaua nefuncțională. 

În urma numeroaselor solicitări primite de la localnici, primarul Dumitru Turbăceanu a fost de acord să dea ochii cu ei, pentru a avea o discuție despre problema apei din comună. Acesta a anunțat trei adunări cetățenești ce vor avea loc în această săptămână. 

Prima întâlnire este programată miercuri de la ora 19, la Biserica Grei, a doua joi la ora 19 la Troița Negreni și a treia vineri, de la 19, la Biserica Izvorul Tămăduirii, sector Satul Nou.

Rămâne de văzut dacă primarul are explicații bune ori dacă locația întâlnirii calmează spiritele închise ale localnicilor. 

Galerie foto











Vizualizări: 2,362

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: