Un pod din Gorj riscă să cadă din cauza traficului greu și a șoferilor care nu respectă legea

Deși traficul greu este interzis în Defileul Jiului, în zona Mânăstirii Lainici, mulți șoferi ignoră legea și își asumă riscuri uriașe traversând podul șubred peste Jiu. Tocmai din cauza structurii degradate a podului, Compania de Drumuri a impus restricții de tonaj până când va fi gata noul pod. Dar puțini sunt cei care le iau în calcul.

Potrivit unei sesizări venite la redacția Pandurul, mai multe mașini de mare tonaj au fost surprinse traversând podul peste Jiu. „În doar câteva minute, m-am întâlnit cu două camioane. Erau încărcate. Unul avea piatră, se vedea clar că era încărcat. Nu avea voie pe podul din zona Lainici, dar a trecut în ciuda restricției. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă podul ar fi cedat sub greutatea lui?! Cine ar fi răspuns? N-am învățat nimic din ce s-a întâmplat în Neamț! Nenorocirea aceea se poate repeta și la noi oricând”, a fost mesajul unui cititor care ne-a trimis și câteva fotografii în care a surprins două autocamioane în Defileul Jiului.

Autovehiculele de peste 30 de tone nu au voie în zonă. Restricția de tonaj va fi ridicată odată ce va fi finalizat noul pod care este construit în zonă. Până atunci, conducătorii auto sunt sfătuiți să verifice traseul și restricțiile înainte de a pleca la drum și să nu-și asume niciun risc.

Structura de rezistență a podului este șubredă și acesta este motivul pentru care a fost impusă restricția de tonaj.

Galerie foto


Vizualizări: 3,587

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: