Planurile unui oraș în strategia de dezvoltare

A fost lansată spre consultare publică „Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Orașului Rovinari 2021-2027”! Autoritățile locale transmit populației că documentul va fi menținut pentru consultare până pe 4 iulie 2022. În tot acest timp, cei care au soluții sau sugestii privind dezvoltarea orașului sunt așteptați să le transmită în termen. 

Proiectul privind „Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Orașului Rovinari 2021-2027” poate fi consultat, în format electronic, pe site-ul primăriei, precum și în format letric, la Registratura instituției. La finalul perioadei de consultare va fi redactat un document centralizator cu toate observațiile și propunerile transmise de cetățeni, anunță reprezentanții administrației din Rovinari. 

Printre obiectivele pe care Primăria Rovinari și le-a propus pentru anii următori se numără dezvoltarea localității Vârț: înființarea unui sistem de canalizare și tratarea apelor uzate, reabilitarea și modernizare drumurilor și înființarea unui sistem de alimentare cu gaze naturale.

Reabilitarea și modernizarea Școlilor Gimnaziale Nr. 1 și Nr. 3 se află printre obiectivele incluse în strategia de dezvoltare a orașului. Și Colegiul „Gheorghe Tătărescu” are nevoie de îmbunătățiri, iar primăria plănuiește să le facă, tocmai pentru a crea un mediu propice de învățare pentru copiii rovinăreni. Și la Centrul de Asistență Școlară After-School se vor face modernizări, conform documentului propus spre consultare pe site-ul Primăriei Rovinari. În plus, se mai intenționează construirea unei creșe și a unei grădinițe.

Dezvoltarea serviciilor medicale, un obiectiv important

În ultimii ani, calitatea serviciilor medicale din Spitalul Orășenesc Rovinari a crescut simțitor. Autoritățile nu se vor opri aici. Pe viitor se are în plan extinderea și modernizarea secțiilor, dotarea lor cu aparatură de ultimă generație, dezvoltarea serviciilor existente și înființarea altora noi. Se mai dorește înființarea unei platforme digitale destinată serviciilor de telemedicină. Pentru ca atragerea de personal medical specializat să fie mai ușoară, primăria intenționează să pună la dispoziție locuințe de serviciu și să sprijine medicii în continuarea cursurilor de specialitate.

Și în ceea ce privește bugetul primăriei există un plan. În următorii ani se va încerca creșterea veniturilor, dar și menținerea unui echilibru între ce se încasează și ce se cheltuiește din „vistieria” Primăriei Orașului Rovinari.

Vizualizări: 651

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: