Cheltuielile cu Agricultura s-au redus cu 25%

Conducerea Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Gorj a primit o adresă  de la Ministerul Agriculturii, prin care le sunt aduse la cunoştinţă metodele de reducere a cheltuielilor. Directorul Aurel Tomescu a spus că potrivit acelei adrese vor fi reduse cheltuielile cu 25%, de la 1 iunie.

 Conducerea instituţiei şi-a luat deja măsuri de precauţie şi a început să facă economie la bani încă din luna aprilie. Tot de luna viitoare se preconizează şi reduceri de personal în cadrul direcţiei.

Economii la benzină, pază şi telefon

Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Gorj îşi va reduce cheltuielile lunare cu 25% începând cu data de 1 iunie. Măsura va fi luată ca urmare a unui comunicat primit de la Ministerul Agriculturii la sfârşitul săptămânii trecute. În mod normal cheltuielile privind rechizitele, paza, chiriile, combustibilul, pentru deplasarea celor trei autoturisme în teren, şi telefoanele se ridică la aproximativ 300 milioane de lei vechi pe lună. Conducerea DADR Gorj a început să facă economii încă din luna aprilie. “Sperăm să nu avem probleme cu activitatea instituţiei deoarece am economisit foarte mult, cheltuielile ajungând, în prezent, la 100 milioane de lei de la 300 milioane de lei vechi, cât înregistram la începutul anului. Noi am început să reducem cheltuielile încă din luna aprilie: am redus paza cu 20%, am desfiinţat două linii telefonice din cinci şi am redus deplasările interne. Se impune ca fiecare autoturism de teren să consume lunar câte 100 de litri de combustibil, însă am achiziţionat deja bonuri până la sfârşitul anului. Nu vom putea reduce însă chiriile şi abonamentele telefoanelor mobile deoarece contractele nu pot fi reziliate”, a declarat Aurel Tomescu, directorul DADR Gorj.

Reduceri de personal… prin pensionare

Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală plăteşte lunar aproximativ 10 milioane de lei chirie pentru cele 10 birouri din clădirea Prefecturii. Deşi se preconizează şi reduceri de personal cu 25%, reprezentanţii DADR Gorj spun că se va putea rezolva şi această problemă deoarece sunt persoane în prag de pensionare. “Am întocmit deja o listă cu persoanele care ar putea ieşi la pensie şi am constatat că din cei 33 de salariaţi din Prefectură, aproximativ 10 persoane întrunesc condiţiile de pensionare”, a mai precizat Aurel Tomescu.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: